Κεντρική σελίδα

 

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ

  Αίτηση εγγραφής

 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 

ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  Έπαινος Ακαδημίας Αθηνών

   Διάκριση FEPA

  Διάκριση AEP

  Διάκριση ΕΦΟ

  Διάκριση ΕΛΤΑ

  Μετάλλια Φιλοτέλειας

  Μετάλλια εκδόσεων

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ κτλ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 

 

 

  Περιεχόμενα

Κεντρική > ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ > Διάκριση FEPA

  

  

 

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ FEPA

 

 

Τον Νοέμβριο του 2000, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Φιλοτελικών Οργανώσεων (FEPA) αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει στην Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία τιμητική διάκριση (Certificate of Appreciation) για τα 75 χρόνια των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και για την αδιάκοπη έκδοση του περιοδικού Φιλοτέλεια.

 

Η FEPA ιδρύθηκε το 1988 και σήμερα εκπροσωπεί περί τις 40 εθνικές ομοσπονδίες στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρειο Αφρική, με την πρόθεση να επεκτείνει την εκπροσώπησή της και να περιλάβει τις εθνικές ομοσπονδίες των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης.

 

Η FEPA είναι η τρίτη ηπειρωτική ομοσπονδία που δημιουργήθηκε. Είχε προηγηθεί η FIAF (Αμερική) και η FIAP (Ασία). Σήμερα αναπτύσσεται σε ισχυρή δύναμη μέσα στη φιλοτελική κοινότητα, ως ομοσπονδία που περιλαμβάνει μέλη από τις πλέον ισχυρές φιλοτελικά χώρες.

 

Από το 1999, Η FEPA καθιέρωσε την τιμητική διάκριση (Certificate of Appreciation), η οποία μέχρι σήμερα έχει απονεμηθεί στους εξής οργανισμούς:

1999 - Philatelic Federation of Switzerland.

1999 - Philatelic Society of Zdar (Τσεχία).

2000 - Philatelic Society BriefmarkenFreunde Dusseldorf (Γερμανία).

 

 

Certificate of Appreciation

 

The Federation of European Philatelic Associations FEPA will

appreciate outstanding philatelic activities of  local stamp clubs within its

member associations. FEPA considers it a privilege to honour those

above standard activities that enhance and stimulate philately

and that may be used as examples to be published.

 

It is a great pleasure to felicitate the

 

HELLENIC PHILOTELIC SOCIETY

 

promoting philately in Greece for now 75 years with no interruption and with steady dedication. The Hellenic Philotelic Society is the publisher of the bimonthly and bilingual journal 

 

"PHILOTELIA"

 

that has appeared uninterruptedly with more than 600 issues since its inception in 1924. It's appearance was not even interrupted during the years of German occupation in Greece. This journal has contributed considerably to stimulate and promote philately with stamp collectors in Greece.

 

November 2000

 

FEPA President

Ingolf Kapelrud, Norway

 

FEPA Vice-President

Klaus E. Eitner, Germany

 

 

Σε ελληνική απόδοση το κείμενο έχει ως εξής:

 

Η Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Φιλοτελικών Οργανώσεων (FEPA) θα αναγνωρίζει διακεκριμένες φιλοτελικές δραστηριότητες τοπικών φιλοτελικών Εταιρειών εντός των Μελών της Ενώσεως. Η FEPA θεωρεί προνόμιο να τιμά δραστηριότητες ανώτερες του μέσου όρου που επαυξάνουν και παρακινούν τον φιλοτελισμό και θα πρέπει να δημο- σιοποιούνται ως παραδείγματα.

 

Με μεγάλη χαρά συγχαίρουμε την

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

η οποία προβάλλει τον φιλοτελισμό στην Ελλάδα ήδη για 75 χρόνια χωρίς διακοπή και με σταθερή αφοσίωση. Η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία είναι ο εκδότης του διμηνιαίου και δίγλωσσου περιοδικού

 

ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ

 

που κυκλοφορεί ανελλιπώς με περισσότερα από 600 εκδοθέντα τεύχη, από την εμφά- νισή του το 1924. Η έκδοση του δεν διακόπηκε ούτε κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ελλάδος. Το περιοδικό συνεισέφερε σημαντικά στην κατανοήση και προβολή του φιλοτελισμού μεταξύ των συλλεκτών γραμματοσήμων στην Ελλάδα.

Νοέμβριος 2000 

 

Ο Πρόεδρος

Ιngolf Kapelrud (Νορβηγία)

O Αντιπρόεδρος

Klaus Ε. Eitner (Γερμανία)

 

 


© Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία 2001