Ειδήσεις 2020

03/12/2020
Υπογράφτηκε το Συμφωνητικό της Αναγνώρισης FIP σε Παρίσι και Αθήνα
 
Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, υπογράφτηκε το Συμφωνητικό Αναγνώρισης FIP. Λόγω των ακυρώσεων όλων των μεγάλων φιλοτελικών εκδηλώσεων κατά τους προηγούμενους μήνες αλλά και για αρκετούς ακόμη από τους επόμενους, αποφασίστηκε το κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη να υπογράψει το Συμφωνητικό στον τόπο κατοικίας του. Έτσι, ο Bernard Jimenez, Αντιπρόεδρος της FIP και Σύνδεσμος (Liaison Officer) της FIP με την ΟΕ NOTOS 2021, το υπέγραψε στο Παρίσι, ενώ ο Παντελής Λεούσης, Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας, και ο Κώστας Χαζάπης, επικεφαλής της ΟΕ NOTOS 2021, το υπέγραψαν στην Αθήνα.

Η Αναγνώριση FIP είχε χορηγηθεί στην Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία και στην ΟΕ NOTOS 2021 στις 11 Οκτωβρίου 2018, στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Bernard Jimenez
Κώστας Χαζάπης (αριστερά), Παντελής Λεούσης

21/11/2020
Η NOTOS 2021 καλωσορίζει το Συνέδριο της FEPA στην Αθήνα
 

Ελάχιστα χρόνια πριν, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε το Συνέδριο της FEPA στην Αθήνα. Ήταν η τελευταία ημέρα της NOTOS 2015, η πρώτη μας προσπάθεια να διοργανώσουμε μια μεγάλη διεθνή έκθεση.

Τον επόμενο χρόνο θα έχουμε την τιμή να καλωσορίσουμε για δεύτερη φορά τους εκπροσώπους και τους παρατηρητές των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών. Το επερχόμενο συνέδριο της FEPA έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 Νοεμβρίου 2021, μετά το κλείσιμο της NOTOS 2021. Μετά την ακύρωση του φετινού Συνεδρίου, είναι κατανοητό ότι …δεν αντέχουμε άλλη αναμονή!

Ο τόπος και η ημερομηνία του Συνεδρίου του ερχόμενου έτους επικυρώθηκαν στη σημερινή συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της FEPA και τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.


19/09/2020
Νέες προθεσμίες – Τροποποιημένος IREX
 
Στις ημέρες που ο καθένας μας αναρωτιέται “πότε” θα επανέλθουμε στις παλιές καλές εκθεσιακές μας συνήθειες, όπως ακριβώς τις γνωρίζαμε πριν την πανδημία, το λιγότερο που θα μπορούσε να προσφέρει η ΟΕ ήταν να μεταθέσει όλες τις προθεσμίες της NOTOS 2021. Η πιο σημαντική για τους εκθέτες είναι αυτή των Αιτήσεων Συμμετοχής τους, η οποία μετατέθηκε από 28 Φεβρουαρίου στις 31 Μαΐου 2021.

Άλλη μία δίκαια απόφαση της ΟΕ αφορά εκθέματα που έχουν αποσπάσει 95 ή περισσότερους βαθμους σε εθνικές εκθέσεις. Αυτά τα εκθέματα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη NOTOS 2021 για 8 πλαίσια, ακόμη και αν δεν έχουν τις προϋποθέσεις που θέτει η FIP ή η FEPA. Η απόφαση βασίστηκε στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για περίπου ενάμιση χρόνο, όλες οι εκθέσεις FIP είτε ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν για άργότερα.

Αυτές και μερικές ακόμη τροποποιήσεις στον IREX ενσωματώθηκαν στην έκδοση 2, που σημοσιεύθηεκ τον Σεπτέμβριο του 2020 και ήδη αναρτήθηκε στον ιστότοπο της έκθεσης (Μενού: Η Έκθεση > Κανονισμοί).

Πατήστε εδώ γα να ανοίξετε τον IREX.


01/07/2020
Ένα ξεχωριστό απόγευμα
 
Στον φιλόξενο χώρο της εκ των εταιρειών-υποστηρικτών της NOTOS 2021, BOSS Πληροφορική, στην Νέα Σμύρνη, τo απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η 3η ετήσια συνάντηση των «Φίλων της NOTOS».

Οι εισηγητές: Πίσω αριστερά: Ν. Μαλλούχος, Κ. Χαζάπης, Χ. Γκίκας
Μπροστά αριστερά: Α. Βιρβίλης, Ι. Χαλβατζιδόπουλος, Λ. Χαζάπης

Οι ζωντανές εισηγήσεις των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και οι χαιρετισμοί μέσω βίντεο των συνεργατών της έκθεσης είχαν προσχεδιασθεί να διαρκούν δύο περίπου λεπτά κατά μέσο όρο. Έτσι, ο συνολικός χρόνος της εκδήλωσης δεν υπερέβη τη μία ώρα.

Κατά την έναρξη της παρουσίασης, ο Πρόεδρος της ΕΦΕ Ι. Χαλβατζιδόπουλος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ανακοινώνοντας αμέσως την παροχή στην έκθεση της Αιγίδας της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν:
● Κ. Χαζάπης, Ιστότοπος, Τεχνολογία, Συνεργάτες
● Λ. Χαζάπης, Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
● Χαιρετισμός Ανδρέα Παχατουρίδη, Δημάρχου Περιστερίου

● Ν. Μαλλούχος, Ελληνικά Ταχυδρομεία
● Χαιρετισμός Γιώργου Κωνσταντόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΛΤΑ

● Κ. Χαζάπης, Πολύ περισσότερο από μια έκθεση
● Ν. Μαλλούχος, ΝOTOS 2021 – Συλλεκτική
● Χ. Γκίκας, Πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων
● Α. Βιρβίλης, Πλάκες Μεγάλης Κεφαλής Ερμή
● Χαιρετισμός Μανώλη Γεωργουδάκη, Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο

● Α. Βιρβίλης, Γένεση Ελλ. Ταχυδρομείου, Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ)
● Χαιρετισμός Αμαλίας Παππά, Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας των ΓΑΚ

● Ν. Μαλλούχος, Γένεση Ελλ. Ταχυδρομείου, Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο
● Χ. Γκίκας, Πρόγραμμα Ομιλιών
● Α. Βιρβίλης, Η Μεγάλη Συνάντηση των Σολφερίνο
● Κ. Χαζάπης, Οργανωτική Επιτροπή
● Ν. Μαλλούχος, Λέσχη Ερμής, Δωρητές
● Κ. Χαζάπης, A. Karamitsos Μέγας Χορηγός
● Χαιρετισμός Αστέρη Καραμήτσου, A. Karamitsos International Auctions

● Κ. Χαζάπης, Έκκληση για εισφορές

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ι. Χαλβατζιδόπουλος έκλεισε την εκδήλωση με ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, προτροπή στους εκθέτες για συμμετοχή στην έκθεση και ευχές σε όλους για καλό καλοκαίρι.


07/06/2020
29 Ιουνίου: 3η ετήσια συνάντηση των “Φίλων της NOTOS”
 
Η φετινή συγκέντρωση για τη NOTOS θα είναι διαφορετική από εκείνες του 2018 και του 2019, λόγω των γνωστών μέτρων περιορισμού. Σε λίγες εβδομάδες, η 3η ετήσια συνάντηση των “Φίλων της NOTOS” θα πραγματοποιηθεί στα λάπτοπ και στις ταμπλέτες μας.

Οι οργανωτές θα περιγράψουν τα βασικά σημεία της πορείας της NOTOS 2021 και θα εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους δωρητές και τους υποστηρικτές της NOTOS 2021. Ενδιάμεσα, οι συμμετέχοντες θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους βασικούς συνεργάτες της έκθεσης σε ολιγόλεπτα βίντεο καθώς θα απευθύνουν χαιρετισμό στο ακροατήριο.

Στα καλύτερα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται κάποιες εξαιρετικά σημαντικές ανακοινώσεις, που δεν θα πρέπει να χάσετε. Επομένως, σημειώστε την ημερομηνία και, όταν έρθει η ώρα, ετοιμάστε το αγαπημένο σας ποτό και συνδεθείτε!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, ώρα 7:00 μ.μ.


25/03/2020
1 Απριλίου: Ανοίγουμε τις αιτήσεις συμμετοχής κι ένα παράθυρο αισιοδοξίας
 
Αυτές τις μέρες ταλαιπωρούμαστε από έναν αόρατο εχθρό, που ανέτρεψε τις συνήθειες και τις προτεραιότητές μας και έθεσε υπό αμφισβήτηση τα μελλοντικά μας σχέδια. Αισθανόμαστε όμως αισιόδοξοι ότι η απειλή αυτή σύντομα θα εξουδετερωθεί. Σε λίγους μήνες ο σημερινός εφιάλτης θα αποτελεί παρελθόν.

Συνεχίζουμε επομένως με το ίδιο πάθος την προετοιμασία της NOTOS 2021. Η διαδικτυακή εφαρμογή των αιτήσεων συμμετοχής θα ανοίξει την 1η Απριλίου, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί.
Ο σχετικός σύνδεσμος είναι: https://cometonotos.hps.gr
Στις σελίδες του ιστότοπου της έκθεσης έχουν αναρτηθεί όλες οι σχετικές λεπτομέρειες και οι κανονισμοί. Οι εκθέτες προερχόμενοι από την Ευρώπη μπορούν να συμβουλεύονται τον Εθνικό τους Αντιπρόσωπο. Οι υπόλοιποι μπορούν να απευθύνονται στον General Commissioner.

Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά σ’αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και σε εκείνους που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης καθημερινά στα νοσοκομεία.
Προσοχή, υπομονή και αισιοδοξία!
Και φυσικά Μένουμε Σπίτι!


09/01/2020
Το λογισμικό της NOTOS 2021 είναι έτοιμο – Σημαντικές ημερομηνίες
 
Το πρώτο μέρος του λογισμικού ή της ψηφιακής πλατφόρμας για την εγγραφή οποιουδήποτε έχει κάποια σχέση με τη NOTOS 2021 είναι έτοιμο. Αυτό το ολοκαίνουργιο λογισμικό αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από ομάδα μας εθελοντών.
Ο σχετικός σύνδεσμος θα σταλεί από την Οργανωτική Επιτροπή στις ευρωπαϊκές φιλοτελικές ομοσπονδίες την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με την πρόσκληση για τον διορισμό εθνικού αντιπροσώπου και την πρόταση για μέλη κριτικής επιτροπής στη NOTOS 2021.

Σημαντικές ημερομηνίες:
16 Ιανουαρίου 2020: Εκκίνηση λειτουργίας του λογισμικού και έναρξη εγγραφών για εθνικούς αντιπροσώπους και κριτές.
1 April 2020: Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των εκθετών.
Αργότερα και όποτε είναι διαθέσιμες: Υποβολή λεπτομερειών ταξιδιού από οποιονδήποτε έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στην Αθήνα για την έκθεση.

Η πρώτη οθόνη εγγραφής.
Οι χρήστες καλούνται να συνδεθούν χρησιμοποιώντας μία από τέσσερις επιλογές
(Google, Twitter, Facebook ή τοπικό λογαριασμό).