Ειδήσεις 2021

10/08/2021
Το φυλλάριο της NOTOS 2021

Σε σχέδιο της Δρ. Μυρσίνης Βαρδοπούλου AEP Hon, η μακέτα του φυλλαρίου της NOTOS 2021 αποκαλύφθηκε σήμερα.
Αριστερά: Η μήτρα του μεταλλίου των γραμματοσήμων της Μεγάλης Κεφαλής του Ερμή του 1861, έργο του Désiré-Albert Barre.
Δεξιά: Η μήτρα της επετειακής έκδοσης των 150 ετών του 2011, από τον καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννη Γουρζή.


01/08/2021
Τέσσερα εκθέματα παγκόσμιας κλάσης στο Court of Honour

Εκθέματα παγκόσμιας κλάσης τεσσάρων καταξιωμένων εκθετών, τα οποία έχουν αποσπάσει κορυφαίες βραβεύσεις, θα εκτεθούν στο Court of Honour, μαζί με τις πλάκες της Μεγάλης Κεφαλής του Ερμή, τα Σολφερίνο και άλλα ιδιαίτερα αντικείμενα.

  • Jean Voruz (Μονακό), “Γενεύη, από το Ταχυδρομείο των Καντονίων στο Ομοσπονδιακό Ταχυδρομείο 1839-1862”, Grand Prix Finlandia 2017
  • Σταύρος Ανδρεάδης (Ελλάδα), “Συλλογή ‘Κασσάνδρα’. Ελλάδα – Μεγάλη Κεφαλή Ερμή”, World Stamp Champion Israel 2018
  • Wolfgang Bauer (Γερμανία), “Ελλάδα – Εισερχόμενο και εξερχόμενο ταχυδρομείο και προορισμοί 1827-1875 μέχρι τη UPU”, Championship Class Thailand 2018
  • Chris King RDP (Ηνωμένο Βασίλειο), “Τα Ταχυδρομεία στην πόλη της Λυβέκης (Lübeck) πριν το 1868”, Μεγάλο Χρυσό China 2019

04/06/2021
Η NOTOS 2021 προχωράει σύμφωνα με το πρόγραμμα!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η NOTOS 2021 προχωράει σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Οι επισκέπτες μας στο Ζάππειο θα θαυμάσουν μία εξαιρετική έκθεση των 1400 πλαισίων σε όλες τις Τάξεις, περισσότερους από 100 τίτλους Φιλοτελικης Φιλολογίας, συν ένα εντυπωσιακό Court of Honour. Παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί είναι χαμηλότεροι από τους αρχικούς, τους προ κορωνοϊού στόχους, είμαστε ευτυχείς διότι η NOTOS 2021 θα βρίσκεται εκεί τον Νοέμβριο να σας καλωσορίσει.

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα προχωράει ταχύτατα και στις 3 Ιουνίου, έφθασε του 55 εμβολιασμούς ανά 100 άτομα πληθυσμού. Το γεγονός αυτό μας καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξους εν όψει Νοεμβρίου.

Κλείστε τις πτήσεις σας από νωρίς και ελάτε κοντά μας σε μια μεγάλη φιλοτελική συνάντηση!


20/05/2021
2η Συνάντηση Εθνικών Αντιπροσώπων

Αυτή τη φορά η συνάντηση προγραμματίστηκε για το πρωί της Κυριακής 16 Μαΐου. Οι Εθνικοί Αντιπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το Ζάππειο, τον προσφάτως επιλεγμένο εκθεσιακό χώρο στη θέση του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου, το οποίο η κυβέρνηση μετέτρεψε σε εμβολιαστικό κέντρο. Στη συνέχεια γνώρισαν το ξενοδοχείο Πλάκα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου δέκα λεπτών με τα πόδια από την έκθεση.

Μετά από μια σύντομη παρουσίαση των χαρακτηριστικών της έκθεσης και επίδειξη του on-line λογισμικού (https://cometonotos.hps.gr), η συζήτηση επικεντρώθηκε στη στάση των εκθετών γενικώς απέναντι στη συμμετοχή τους σε διεθνείς εκθέσεις. Η επιτάχυνση στους εμβολιασμούς σε όλη την Ευρώπη καθημερινά θα ανατρέψει τη διστακτικότητα των εκθετών πολύ γρήγορα. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αργήσαμε πολύ να φθάσουμε το επίπεδο των 20 εμβολιασμών ανά 100 άτομα πληθυσμού, ενώ στις πέντε ακριβώς εβδομάδες πριν τη συνάντησή μας φθάσαμε τους 40 εμβολιασμούς ανά 100 άτομα πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, προχωρούμε ταχύτερα!

Τέλος, θυμίζουμε στους εκθέτες μας ότι η προθεσμία συμμετοχής στη NOTOS 2021 είναι η 31η Μαΐου.


10/03/2021
1η Συνάντηση Εθνικών Αντιπροσώπων

Το πρωί του Σαββάτου, 6 Μαρτίου, η ΟΕ NOTOS πραγματοποίησε την 1η Συνάντηση Εθνικών Αντιπροσώπων, μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ιδέα ήταν να “παρακαμφθεί” κατά κάποιο τρόπο ο μακρόχρονος εγκλεισμός, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη της ΟΕ NOTOS και στους Εθνικούς Αντιπροσώπους να συναντηθούν μεταξύ τους, έστω και σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον.

Το πρώτο μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε στο on-line λογισμικό (https://cometonotos.hps.gr), για το οποίο έγινε λεπτομερής επίδειξη. Στο δεύτερο μέρος έγινε μια παρουσίαση της NOTOS 2021 με PowerPoint, η οποία εστιάστηκε στα γενικά της χαρακτηριστικά, στη φιλοσοφία της και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Το τρίτο μέρος αναλώθηκε με ερωτήσεις και απαντήσεις και σε ανοικτή συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Η γενική αίσθηση, όπως αυτή εκφράσθηκε από το ακροατήριο, ήταν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια 2η συνάντηση περί τα μέσα Μαΐου.


29/01/2021
Η NOTOS 2021 θα κάνει δεκτά εκθέματα 2 και 3 πλαισίων!


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η NOTOS 2021 θα κάνει δεκτά εκθέματα 2 και 3 πλαισίων!

Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια από τότε που είδαμε για πρώτη φορά εκθέματα Ενός Πλαισίου σε μεγάλη έκθεση. Ήταν η Amphilex 2002, στο Άμστερνταμ, μια άλλη έκθεση υπό την αιγίδα της FEPA, στην οποία τα εκθέματα του Ενός Πλαισίου κατατάχθηκαν σε πειραματική τάξη.

Για τους περισσότερους εκθέτες το όριο των 16 φύλλων είναι αρκετά βολικό, για άλλους όμως, που συνεχίζουν να βελτιώνουν για χρόνια τα εκθέματά τους, αποδεικνύεται ασφυκτικά χαμηλό. Ωστόσο, δεδομένου του περιορισμένου εύρους του θέματός τους, αυτά τα εκθέματα δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να αναπτυχθούν σε πέντε πλαίσια.

Η πρότασή μας για την αποδοχή εκθεμάτων 2 και 3 πλαισίων, πειραματικά στην επερχόμενη NOTOS 2021, έγινε ευχαρίστως δεκτή τόσο από τον Παρατηρητή της FEPA όσο και από τον Σύνδεσμο της FIP. Τα εκθέματα θα κριθούν ακριβώς σαν εκθέματα Ενός Πλαισίου, με την έννοια ότι το εύρος του θέματός τους και η διαθεσιμότητα του υλικού εγγυώνται ότι δεν μπορέσουν ποτέ να παρουσιαστούν σε πέντε πλαίσια.

Αναζητούμε συνεχώς καινοτομίες στη NOTOS 2021, ενώ συγχρόνως δεσμευόμαστε ότι θα εργαζόμαστε προς όφελος των εκθετών.

Ο τροποποιημένος Ειδικός Κανονισμός, IREX version 3 (Ιανουάριος 2021), βρίσκεται ήδη ανηρτημένος εδώ.