Εκθεσιακό

Το Ζάππειο είναι το πιο διάσημο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο, ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας. Χτίστηκε στα τέλη του 1880 και έχει καταστεί μάρτυρας όλων των μεγάλων κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών γεγονότων των μετέπειτα χρόνων. Ήδη από το 1896 όταν μετέσχε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων ως κέντρο ξιφασκίας, ή το 1979 όταν το περιστήλιό του φιλοξένησε τις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες κατά την υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Βρίσκεται δίπλα στον Εθνικό Κήπο, μόλις λίγα βήματα μακριά από το Καλλιμάρμαρο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, ή με έναν περίπατο προς την Πύλη του Αδριανού, τον Ναό του Ολυμπιου Διός, το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, την Ακρόπολη, την Πλάκα, την Πλατεία Συντάγματος ή το Προεδρικό Μέγαρο.

Το Ζάππειο έχει επίσης μια εξαιρετική γνωριμία με τον φιλοτελισμό. Φιλοξένησε δύο αξέχαστες επετειακές εκδηλώσεις: την παγκόσμια έκθεση Ολυμπιακών και Αθλητικών γραμματοσήμων “Αθήνα 1896-1996” κατά την εκατονταετηρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων το 1996 και την έκθεση με θησαυρούς του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου στην επέτειο των 150 χρόνων του πρώτου ελληνικού γραμματοσήμου.