Ειδήσεις 2018

31/10/2018
Η FIP χορηγεί την Αναγνώρισή της στη NOTOS 2021
 
Κατά την 119η συνεδρίαση του Δ.Σ. της FIP στο Σαντιάγκο της Χιλής, στις 11 Οκτωβρίου, τα μέλη του ομόφωνα χορήγησαν την Αναγνώριση (Recognition) της FIP στη NOTOS 2021. Ο Αντιπρόεδρος της FIP Bernard Jimenez διορίστηκε Σύνδεσμος (Liaison Officer) της FIP με την O.E. της έκθεσης.
 


05/09/2018
Η Ευρωπαϊκή Φιλοτελική Ακαδημία (AEP) χορηγεί κι αυτή την αιγίδα της
 
Το Δ.Σ. της AEP ενημέρωσε σήμερα την ΟΕ NOTOS 2021 ότι η αίτησή της για χορήγηση της αιγίδας της Ακαδημίας έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Η AEP θα είναι παρούσα στην έκθεση με φιλοτελικές διαλέξεις, καθώς και με αριθμό σημαντικών εκθεμάτων των μελών της.


18/08/2018
Η AIJP χορήγησε την αιγίδα της
 
H Διεθνής Ένωση Φιλοτελικών Δημοσιογράφων (Association Internationale des Journalistes Philatéliques, AIJP) χορήγησε την αιγίδα της στη NOTOS 2021 κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Στο ετήσιο συνέδριο της AIJP που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πράγα, ο Wolfgang Maassen, Πρόεδρος της AIJP, και ο Κώστας Χαζάπης, Επικεφαλής της ΟΕ NOTOS 2021, υπέγραψαν τη συμφωνία για την αιγίδα.
 

W. Maassen & Κ. Χαζάπης (φωτογραφία: Claudia Maassen)


30/06/2018
Στηρίζω τη NOTOS 2021
 
Η εκστρατεία για την οικονομική ενίσχυση της έκθεσης ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου με την ταχυδρόμηση επιστολών στα μέλη και σε φίλους της Ε.Φ.Ε. Δεν πέρασαν παρά μόλις τέσσερις ημέρες και, στις 29 Ιουνίου, η ΟΕ παρέλαβε την πρώτη υποσχετική κατάθεσης χρηματικού ποσού. Η ΟΕ ευχαριστεί τον εκλεκτό δωρητή για τη γενναιοδωρία του.


31/05/2018
Ο Ανδρεάδης κατέκτησε το World Stamp Championship
 
Χθες βράδυ, στο Δείπνο Βραβεύσεων της παγκόσμιας έκθεσης Israel 2018 WSC, ο Σταύρος Ανδρεάδης ανακηρύχθηκε από την Κριτική Επιτροπή FIP World Stamp Champion, με 18 ψήφους σε σύνολο 24. Η περίφημη πλέον συλλογή του «Κασσάνδρα» είναι η πληρέστερη συλλογή μεγάλων κεφαλών του Ερμή, που εκτέθηκε ποτέ δημοσίως. Βραβεύθηκε με Μεγάλο Χρυσό μετάλλιο στην Espana 2004, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε σε έκθεση FIP. Την ίδια διάκριση κέρδισε και στις επόμενες παγκόσμιες εκθέσεις που έλαβε μέρος, στη Washington 2006, στην Portugal 2010 (με υποψηφιότητα για το Grand Prix International) και στη New York 2016 (με υποψηφιότητα για το Grand Prix d’Honneur).
 

Ο Σταύρος Ανδρεάδης (στη μέση) παραλαμβάνει το World Stamp Championship από τον Πρόεδρο της FIP, Tay Peng Hian RDP (δεξιά), και τον Διευθυντή της Φιλοτελικής Υπηρεσίας του Ισραήλ, Elhanan Shapira (αριστερά).
Ο Σταύρος Ανδρεάδης χαιρετίζει το ακροατήριο κατά το Philatelic Summit 2018 στο Sani Dunes, στη Χαλκιδική (η φωτογραφία από τον Jonas Hällström RDP).

24/05/2018
Η έναρξη της καμπάνιας
 
Χθες το απόγευμα, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο εντευκτήριο στην Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία, η ΟΕ NOTOS 2021 πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της επερχόμενης έκθεσης σε μέλη και φίλους της ΕΦΕ, καθώς και σε μέλη άλλων φιλοτελικών σωματείων. Το πρώτο μέρος της προβολής περιλάμβανε ένα τρίλεπτο διαφανειών με φωτογραφίες από την αξέχαστη έκθεση NOTOS 2015. Στο δεύτερο μέρος αφιερώθηκε στο μεγάλο γεγονός του 2021, για το οποίο απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: (α) τι είναι η NOTOS 2021, (β) πώς θα πραγματοποιηθεί και (γ) γιατί κάνουμε την έκθεση.  Η ενθουσιώδης ανταπόκριση του ακροατηρίου συμπληρώθηκε με μια μικρή δεξίωση, όπου επικράτησαν αρκετό κέφι και αισιόδοξα μηνύματα.
 

Οι καλεσμένοι παίρνουν τις θέσεις τους
Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ Ι. Χαλβατζιδόπουλος καλωσορίζει το ακροατήριο
Μνήμες του 2015 στη διαφάνεια: Ο αείμνηστος Πρόεδρος της ΕΦΕ Γ. Σπάρης με τον Παρατηρητή της FEPA A. Kunz
Στο τέλος της παρουσίασης: Ο Κ. Χαζάπης της ΟΕ NOTOS 2021 και ο Α. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Αθηνών

Φωτογραφίες από τον Ν. Βαρουξή και την Μ. Τσιαουσίδου


05/05/2018
Η FEPA χορήγησε την αιγίδα της
 
Το Δ.Σ. της FEPA, ανταποκρινόμενο στην από 22 Απριλίου σχετική επιστολή της ΟΕ NOTOS 2021, προχώρησε σήμερα στη χορήγηση της αιγίδας της.

 


19/04/2018
Η έγκριση της ΕΦΟ
 
Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας σύγκλισης του Δ.Σ. της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (ΕΦΟ), εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της ΟΕ NOTOS 2021 για τη διοργάνωση της έκθεσης. Η Ομοσπονδία θα στηρίξει ολόψυχα το έργο και ο Πρόεδρός της θα συνυπογράψει, μαζί με τον επικεφαλής της ΟΕ, όλα τα έγγραφα, που θα χρειαστεί να απευθυνθούν στη FEPA και στη FIP.


28/03/2018
Η έγκριση της ΕΦΕ
 
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας (ΕΦΕ) ενέκρινε την πρόταση της ΟΕ NOTOS 2021. Η πρόταση περιλάμβανε ένα βασικό περίγραμμα της έκθεσης και έναν αρχικό προϋπολογισμό του κόστους υλοποίησής της. Η ΕΦΕ ανέθεσε στην ΟΕ NOTOS 2021 τη διαχείριση των κεφαλαίων της Λέσχης Ερμής, η οποία θα χρηματοδοτήσει την έκθεση.


15/03/2018
Ο ιστότοπος λειτουργεί
 
Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνουμε σήμερα την Ευρωπαϊκή Φιλοτελική Έκθεση – NOTOS 2021! Αν και αυτή τη φορά πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό γεγονός, εντούτοις επιλέξαμε και πάλι την ονομασία NOTOS, ως ανάμνηση της έκθεσης του 2015.
Μείνετε λοιπόν κοντά μας στον διαδικτυακό μας τόπο, τον οποίο «ανοίξαμε» σήμερα. Θα προσπαθήσουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, να σας κρατούμε ενήμερους.


20/01/2018
Οριστικοποιώντας τις λεπτομέρειες
 
Η προσωρινή ΟΕ συναντήθηκε εκ νέου στον Πειραιά, προκειμένου να οριστικοποιήσει αρκετές αρχικές λεπτομέρειες, πριν από την επίσημη ανακοίνωση προς την Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία (ΕΦΟ) και στη συνέχεια προς την Ευρωπαϊκή Φιλοτελική Ομοσπονδία (FEPA). Καθορίστηκε το επίπεδο της έκθεσης και τα όρια συμμετοχής, ενώ προϋπολογίστηκε η αναγκαία για την υλοποίησή της ελάχιστη δαπάνη. Μεταξύ των επωνυμιών, που εξετάστηκαν, εκείνο της NOTOS 2021 φαίνεται να επικρατεί.