Χαιρετισμοί

 

fepa_moreno

José Ramón MORENO
Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (FEPA)
…αυτή η φιλοσοφία θα είναι το κλειδί για μελλοντικές διεθνείς εκθέσεις…

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (FEPA) έχω την ευχαρίστηση να χαιρετίσω τη γιορτή της Διεθνούς Φιλοτελικής Έκθεσης στην υπέροχη Αθήνα.

Η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία που είναι τόσο ενεργή, με τη συμμετοχή της στην οργάνωση διεθνών εκθέσεων το 2004, 2005, 2009 και 2013, έχει επιδείξει εξαιρετικό βαθμό αποδοτικότητας, με την ικανότητα να συνδυάζει υψηλό επίπεδο εκθέσεων με λογικούς προϋπολογισμούς.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η φιλοσοφία θα είναι το κλειδί για μελλοντικές διεθνείς εκθέσεις σε όλον τον κόσμο. Είναι αρκούντως εντυπωσιακό ότι και πάλι η Ελλάδα, μέσω της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας, ηγείται του ευρωπαϊκού φιλοτελισμού με τη NOTOS 2015.

Ο φιλοτελισμός έχει καταστεί σημαντικός παράγοντας για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό του πολιτισμού και της φιλίας ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες. Είναι βέβαιο ότι η NOTOS 2015 θα αναπτύξει και θα αναδείξει αυτές τις αξίες.

Εκ μέρους της FEPA, θέλω να ευχηθώ στην Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία, τους χορηγούς, την Οργανωτική Επιτροπή, εκθέτες, αντιπροσώπους, κριτές και επισκέπτες κάθε επτυχία, και στη NOTOS 2015 να γίνει μια σπουδαία έκθεση.♦


efo_leousisΠαντελής ΛΕΟΥΣΗΣ
Πρόεδρος Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας
…παράδοση χιλιάδων ετών που ποτέ δεν θα αλλάξει…

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των φιλοτελικών εκθέσεων για τον φιλοτελισμό. Οι εκθέσεις καθρεφτίζουν την εξέλιξή του, προσελκύουν νέους συλλέκτες, δίνουν τη δυνατότητα εξεύρεσης υλικού και, πάνω απ’ όλα, συγκεντρώνουν φίλους, γνωστούς και αγνώστους που όλοι μαζί συμμετέχουν στη μεγαλύτερη γιορτή του φιλοτελισμού.

Ωστόσο, η οικονομική κρίση που έπληξε τα τελευταία χρόνια την Ευρώπη, ανέτρεψε την ομαλή εξέλιξη των εκθέσεων. Η απροθυμία των εθνικών ταχυδρομείων να τις χρηματοδοτήσουν, η αδυναμία αντιμετώπισης της δαπάνης οργάνωσής τους από συλλόγους και ομοσπονδίες, αλλά και το υψηλό κόστος συμμετοχής των εκθετών σε αυτές, έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική ελάττωση των εκθέσεων στην Ευρώπη, ιδιαίτερα των διεθνών.

Απάντηση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα ήρθε να δώσει ο ελληνικός φιλοτελισμός μέσω της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας, με την οργάνωση της NOTOS 2015. Αναλύοντας όλες τις παραμέτρους του προβλήματος, οι διοργανωτές κράτησαν τα εντελώς απαραίτητα για την πραγμάτωση μιας διεθνούς έκθεσης και αφαίρεσαν όσα δεν βλάπτουν το αμιγώς φιλοτελικό/συναγωνιστικό μέρος της. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης βασίζεται στο ιδιαίτερα λογικό επιχείρημα: Είναι καλύτερα να χαρούμε μία έκθεση που θα έχει μικρό κόστος συμμετοχής για τους εκθέτες, χωρίς μετάλλια και πολυτελείς καταλόγους, από του να μένουμε άπραγοι και απαθείς, αφήνοντας τον φιλοτελισμό χωρίς την κορυφαία εκδήλωσή του.

Είναι βέβαιο ότι η NOTOS 2015 θα είναι μία εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση. Το εγγυάται η αξιοπιστία της οργανώτριας Εταιρείας, η ποιότητα των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και η αγάπη όλου του οργανωμένου ελληνικού φιλοτελισμού, ο οποίος συμπαρίσταται «ψυχή τε και σώματι» στο όλο εγχείρημα. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οποτεδήποτε οι Έλληνες ανέλαβαν μεγάλες διεθνείς οργανώσεις (Athens 1896-1996, Olymphilex 2004, αλλά και την Ολυμπιάδα του 2004), τις έφεραν σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο.

Καλούμε λοιπόν τους ξένους φίλους μας να τιμήσουν τη NOTOS 2015 και να βρεθούν κοντά μας. Έστω και με λιτό τρόπο, η ελληνική φιλοξενία και πάλι θα θριαμβεύσει. Διότι όταν οι Έλληνες έχουν προσκεκλημένους, ο καθένας από αυτούς γίνεται ένας μικρός «ξένιος Ζευς», ένας θεός της φιλοξενίας. Είναι παράδοση χιλιάδων ετών που ποτέ δεν θα αλλάξει.♦


Γιώργος ΣΠΑΡΗΣ
Πρόεδρος Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και ΟΕ NOTOS 2015
…σας περιμένουμε όλους στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2015…

Η σκέψη μιας διεθνούς έκθεσης απασχόλησε επανειλημμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας. Είναι σε όλους μας γνωστή η δυσμενής συγκυρία που έχει σαν αποτέλεσμα την διοργάνωση όλο και λιγότερων φιλοτελικών εκθέσεων, με υψηλά τέλη και εξ αυτού περιορισμένη συμμετοχή εκθετών. Έχοντας την πεποίθηση ότι βασική αιτία δεν είναι η οικονομική δυσπραγία αλλά η κρίση αρχών και ιδεών και η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αποφασίσαμε να τολμήσουμε την οργάνωση μιας διεθνούς φιλοτελικής έκθεσης βασισμένης στη συνεργασία και τον εθελοντισμό και με κύρια όπλα τη σημαντική μας εμπειρία και την προσφορά των μελών μας.

Μια έκθεση που χωρίς να έχει την πολυτέλεια του παρελθόντος θα διαθέτει όλες τις ποιοτικές προϋποθέσεις μιας διεθνούς φιλοτελικής έκθεσης. Μιας διεθνούς φιλοτελικής έκθεσης με νέες και σύγχρονες ιδέες που ελπίζουμε και φιλοδοξούμε να φέρει την αλλαγή. Τη ΝΟΤΟΣ 2015.

Έτσι όταν πριν δύο χρόνια αποφασίσαμε την οργάνωση της Ελλάδα-Κύπρος 2013 ορίσαμε μία Οργανωτική Επιτροπή η οποία, αφού αποκτούσε την προσήκουσα ομοιογένεια και ομαδικότητα και τα νεότερα μέλη της την απαραίτητη εμπειρία, θα συνέχιζε τις προσπάθειές της για την οργάνωση μιας μεγαλύτερης διεθνούς. Το δεύτερο βήμα ήταν η εξασφάλιση του απαραίτητου εκθεσιακού χώρου. Το πρόβλημα μας το έλυσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης με τη δωρεάν παραχώρηση των αιθουσών του Εκθεσιακού Κέντρου του Περιστερίου. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Στη συνέχεια εξασφαλίσαμε αφενός τη στήριξη της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και των ΕΛΤΑ, αφετέρου της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (FEPA) η οποία παρεχώρησε την αιγίδα της στη NOTOS 2015 κατά το ετήσιο συνέδριό της στο Λουγκάνο. Τους ευχαριστούμε όλους.

Τι απομένει; Το πιο βασικό! Τα φιλοτελικά εκθέματα. Σας καλώ λοιπόν αγαπητοί φίλοι φιλοτελιστές, όχι μόνο να μας στείλετε τα υπέροχα εκθέματά σας, που με αγάπη και μόχθο δημιουργήσατε, αλλά και να παρευρεθείτε στη ΝΟΤΟΣ 2015, τη φιλοτελική γιορτή που ετοιμάζουμε.

Σας περιμένουμε όλους στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2015.♦