Η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία

 

Η έκθεση NOTOS 2015 οργανώνεται από την Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία (ΕΦΕ). Τα τελευταία χρόνια, η ΕΦΕ οργάνωσε τρεις σημαντικές εθνικές εκθέσεις με διεθνείς συμμετοχές, την Ελλάδα-Κύπρος 2013, Λαύριο 2009 and Φιλοτέλεια 2005. Επίσης, μέλη της συμμετείχαν στην ΟΕ της Olymphilex 2004.

logo_hps_blueΗ ΕΦΕ ιδρύθηκε το 1925. Ως κυβερνητικός σύμβουλος τα πρώτα χρόνια, εργάστηκε για να θεσπισθεί νομοθεσία για την έκδοση των γραμματοσήμων, την αποτέφρωση των αποθέτων σε τακτά χρονικά διαστήματα και την καταπολέμηση των πλαστών. Το 1947, αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας. Το 1975, στα πενήντα χρόνια ζωής της, η ΕΦΕ τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τη συμβολή της στον πολιτισμό και την αδιάκοπη έκδοση του περιοδικού Φιλοτέλεια. Το 2000, στην 75η επέτειο, τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Φιλοτελική Ομοσπονδία (FEPA) με το Πιστοποιητικό Αναγνώρισης. Το 2010, στο περιοδικό Φιλοτέλεια απονεμήθηκε το Βραβείο Φιλοτελικού Τύπου από την Ευρωπαϊκή Φιλοτελική Ακαδημία (AEP).

Από τα πρώτα χρόνια, η ΕΦΕ ήταν πάντοτε στενά συνδεδεμένη με τη φιλοτελική έρευνα και υποστήριζε σθεναρά τη διάδοση της γνώσης. Προς επίτευξη αυτών των στόχων, η Εταιρεία οργάνωσε και ανέπτυξε μια αξιοζήλευτη φιλοτελική βιβλιοθήκη και ενθάρρυνε την εσωτερική παραγωγή φιλοτελικών εκδόσεων. Ένα από τα πλέον εμβληματικά πρώιμα έργα είναι φυσικά η Μελέτη επί του ελληνικού γραμματοσήμου, η οποία αποτελείται από δύο τόμους, εξερευνώντας τις δύο πρώτες ελληνικές εκδόσεις: Μεγάλη Κεφαλή Ερμή (1933) και Μικρή Κεφαλή Ερμή (1937). Η σειρά της Φιλοτελικής Βιβλιοθήκης αποτελείται από 61 τίτλους, ανάτυπα άρθρων ή ολοκληρωμένων μελετών, δημοσιευμένων στο περιοδικό Φιλοτέλεια. Η τελευταία, αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία φιλοτελικά περιοδικά παγκοσμίως, πρωτοεμφανίστηκε το 1924, και συνεχίζει από τότε την αδιάκοπη κυκλοφορία της.


Δείτε εδώ πώς να γίνετε μέλος

Επικοινωνία με την ΕΦΕ: hps@hps.gr

Επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή: notos2015@hps.gr