Ενημερωτικά Δελτία

 

Ενημερωτικό Δελτίο αρ. 8
24 Οκτωβρίου 2015

Η NOTOS 2015 είναι πλέον γεγονός! Οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η έκθεση θα είναι απολύτως έτοιμη για τους επισκέπτες της, ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί. Υπενθυμίζουμε ότι της Διεθνούς Φιλοτελικής Έκθεσης (12-15 Νοεμβρίου) θα προηγηθεί η Πανελλήνια Συλλεκτική Έκθεση (4-10 Νοεμβρίου) στον ίδιο χώρο, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Σημαντικές συλλογές στη NOTOS 2015: Στις δύο μεγάλες αίθουσες της έκθεσης θα εκτεθούν εξαιρετικά δείγματα από τις συλλογές τεσσάρων σημαντικών οργανισμών πολιτισμού: (α) του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας με δείγματα των συλλογών του, κυρίως από το αρχείο Ασπιώτη, (β) του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. με τμήμα μιας από τις μεγαλύτερες ίσως συλλογές Matchbox, (γ) του Σιδηροδρομικού Μουσείου Αθηνών με ενθυμήματα των ελληνικών σιδηροδρόμων και (δ) της Βιβλιοθήκης Γεωργίου Δολιανίτη με εκθέματα για τις εκθέσεις “Ολύμπια” του 19ου αι., καθώς και για τον Μαραθώνα και τον Μαραθώνιο Δρόμο.

Περίπτερο ΕΛΤΑ και τραπέζια εμπόρων: Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα είναι παρόντα με περίπτερο και ταχυδρομικό γραφείο στο φουαγιέ του Εκθεσιακού Κέντρου. Στον ίδιο χώρο θα τοποθετηθούν τραπέζια εμπόρων γραμματοσήμων και συλλεκτικών ειδών.

Γραμματόσημα και σφραγίδες για τη NOTOS 2015: Στις 4 Νοεμβρίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα κυκλοφορήσουν δύο γραμματόσημα και ένα φυλλάριο με την ευκαιρία της έκθεσης. Οι συλλέκτες θα μπορούν να σφραγίζουν στο ταχ. γραφείο της έκθεσης με τις ειδικές αναμνηστικές σφραγίδες, επίσης αφιερωμένες στη NOTOS 2015.

Το δείπνο βραβεύσεων (Palmares): Το επίσημο δείπνο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ώρα 9.00 μμ, στο ξενοδοχείο Αμαλία. Η μεγάλη αίθουσα του ημιωρόφου θα φιλοξενήσει περί τους 250 συνδαιτυμόνες. Οι κρατήσεις έχουν ολοκληρωθεί, τα εισιτήρια διετέθησαν σε λιγότερο από 48 ώρες από την ανακοίνωσή τους.

Πέρασαν δεκατέσσερις μήνες και οκτώ Ενημερωτικά Δελτία
από την επίσημη αναγγελία της έκθεσης.
Στο εξής θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση από τον ιστότοπο: hps.gr/notos2015

Ραντεβού στο Περιστέρι!

[το κείμενο σε pdf]


Ενημερωτικό Δελτίο αρ. 7
31 Αυγούστου 2015

Ο Παρατηρητής FEPA επισκέφθηκε την Αθήνα: Ο Alfred Kunz, μέλος του Δ.Σ. της FEPA, Ταμίας της και διορισμένος Παρατηρητής FEPA στη NOTOS 2015, ολοκλήρωσε τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα (1-3 Ιουλίου). Συνοδευόμενος από τον Γιώργο Σπάρη, Πρόεδρο της ΟΕ, και από άλλα μέλη της, ενημερώθηκε για την προετοιμασία της έκθεσης και επιθεώρησε τον εκθεσιακό χώρο. Είχε επίσης την ευκαιρία να μείνει στο Amalia Hotel Athens, το επίσημο ξενοδοχείο της έκθεσης. Στις 2 Ιουλίου, στις 7.30 μμ, στο εντευκτήριο της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας, υπεγράφη η συμφωνία παροχής αιγίδας της FEPA ανάμεσα στα τρία εμπλεκόμενα μέρη: τη FEPA, την Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία (το μέλος της FEPA) και την Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία (τους οργανωτές της NOTOS 2015).

Έλα μαζί μας! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάρεις μέρος στην έκθεση, ακόμη κι αν δεν μετέχεις σαν εκθέτης:
Γίνε εθελοντής της και βοήθησε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου κατά την ανάρτηση και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου κατά την αφαίρεση των εκθεμάτων.
Γίνε χορηγός της μέσω της Λέσχης Ερμή και ενίσχυσε μια μεγάλη διεθνή έκθεση που βασίζεται αποκλειστικά στους οικονομικούς πόρους μιας φιλοτελικής εταιρείας.
Γίνε επισκέπτης της και έλα στην Αθήνα για να απολαύσεις τη μαγεία μιας ιστορικής πόλης, και φυσικά στο εκθεσιακό κέντρο για μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών εκθεμάτων, ανάμεσά τους ένα πανόραμα του ευρωπαϊκού Νότου.

Παράρτημα Φιλοτελικής Φιλολογίας: Ένα ιδιαίτερα χρηστικό Παράρτημα Φιλοτελικής Φιλολογίας με βιβλιογραφικές λεπτομέρειες για κάθε βιβλίο, κατάλογο, ή περιοδικό που συμμετέχει στη NOTOS 2015 έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο της έκθεσης: https://hps.gr/notos2015/el/philatelic-literature-supplement/

Ειδικά Δώρα: Η ΟΕ ευχαριστεί τις εθνικές φιλοτελικές ομοσπονδίες που γνωστοποίησαν ήδη την πρόθεσή τους να αθλοθετήσουν Ειδικό Δώρο στη NOTOS 2015. Τα Ειδικά Δώρα θα απονεμηθούν από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή σε συγκεκριμένα εκθέματα τα οποία θα διακριθούν για τη φιλοτελική τους αξία ή το εξαιρετικό τους υλικό.

Η κατάσταση στην Ελλάδα: Τις προηγούμενες εβδομάδες, πήραμε λόγια στήριξης για την οικονομική αναταραχή στη χώρα από πολλούς φίλους από το εξωτερικό. Εκτιμούμε το ενδιαφέρον σας και σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το πρόγραμμα της προετοιμασίας τηρείται αυστηρά και ότι η NOTOS 2015 θα πραγματοποιηθεί ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί.

[το κείμενο σε pdf]


Ενημερωτικό Δελτίο αρ. 6
3 Ιουλίου 2015

Επίτιμη Τάξη (Court of Honour): Τρία εκθέματα παγκόσμιας κλάσης απεδέχθησαν την πρόσκληση της ΟΕ και θα μετάσχουν στην Επίτιμη Τάξη (Court of Honour) της NOTOS 2015 τον Νοέμβριο: (α) “Κλασική Γαλλία” του Joseph Hackmey, Μεγάλο Βραβείο Έκθεσης στην Israel 2008, (β) “Ταχυδρομική ιστορία της Ελλάδας 1861-1885” του Norbert Frenes, Μεγάλο Βραβείο Έκθεσης στη WIPA 2000, και (γ) “Κασσάνδρα – Μεγάλη κεφαλή Ερμή” του Σταύρου Ανδρεάδη, υποψήφιο για το Μεγάλο Βραβείο στην Portugal 2010.

Ανακοινώθηκαν τα εκθέματα: Οι πίνακες των εκθεμάτων κατά χώρα, κατά τάξη και ανά εκθέτη βρίσκονται ήδη ανηρτημένοι στον ιστότοπο της έκθεσης. Συνολικά: 1172 εκθεσιακά πλαίσια και 125 εκθέματα Φιλοτελικής Φιλολογίας.

Η διεθνής Κριτική Επιτροπή: Επίτιμος Πρόεδρος: José Ramón Moreno (Ισπανία). Πρόεδρος: Αντώνης Βιρβίλης RDP (Ελλάδα). Αντιπρόεδρος: Mario Mentaschi (Ιταλία). Γραμματέας: Jean Pierre Magne (Γαλλία). Μέλη: Boncho Bonev (Βουλγαρία), Νίκος Ράγκος (Κύπρος), Sherif Samra (Αίγυπτος), Eliahu Weber (Ισραήλ), Manuel Portocarrero (Πορτογαλία), Emanoil Savoiu (Ρουμανία), Zoran Stepanovic (Σερβία), Peter Suhadolc (Σλοβενία), Ziya Ağaoğullari (Τουρκία), Αλέξανδρος Γαληνός (Ελλάδα), Γιώργος Θωμαρέης (Ελλάδα). Δόκιμοι κριτές: Άκης Χρίστου (Κύπρος), Αλέξιος Παπαδόπουλος (Ελλάδα). Πραγματογνώμονες: Jean François Brun RDP (Γαλλία), Eduardo Escalada-Goicoechea (Ισπανία), Νεοκλής Ζαφειρακόπουλος (Ελλάδα).

Ο εκπρόσωπος της AIJP: Η AIJP, η οποία έχει χορηγήσει την αιγίδα της στη NOTOS 2015, θα εκπροσωπηθεί στην έκθεση από τον εκ των Αντιπροέδρων της Giancarlo Morolli RDP (Ιταλία).

H NOTOS 2015 στο Λονδίνο: Η NOTOS 2015 επισκέφθηκε τη London 2015 Europhilex και διένειμε ενημερωτικό φυλλάδιο στους επισκέπτες και στα περίπτερα της έκθεσης, από το περίπτερο της FEPA, με την ευγενική άδεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Φέτος, μετά την έκθεση του Λονδίνου, η NOTOS 2015 θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φιλοτελικό γεγονός στην Ευρώπη.

Το περιοδικό FEPA News: Το εξώφυλλο του FEPA News αρ. 27, που μόλις κυκλοφόρησε, είναι γεμάτο Ελλάδα και NOTOS 2015, αφιερωμένο στην έκθεση του Νοεμβρίου και το ετήσιο Συνέδριο της FEPA.

[το κείμενο σε pdf]


Ενημερωτικό Δελτίο αρ. 5
30 Απριλίου 2015

Η έκθεση μεγαλώνει σημαντικά: Ο αρχικός στόχος των 800 πλαισίων ξεπεράστηκε κατά πολύ, αφού στις αιτήσεις συμμετοχής, οι φίλοι εκθέτες, προερχόμενοι κυρίως από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, ζήτησαν πολύ περισσότερα πλαίσια. Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να επεκτείνει τον συνολικό χώρο της έκθεσης στα 3500 τ.μ., ούτως ώστε, μαζί με τα εκτός συναγωνισμού εκθέματα, να μπορέσουν τελικώς να φιλοξενηθούν περί τα 1200 πλαίσια.

Φιλοτελική Φιλολογία: Εκτός από τα εκθέματα στα πλαίσια, θα συνυπάρχουν 100 και πλέον εκθέματα Φιλοτελικής Φιλολογίας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ώστε να αναδειχθεί ο πλούτος της φιλοτελικής έρευνας και η εξέλιξη της φιλοτελικής γνώσης. Οι αιτήσεις συμμετοχής παρατάθηκαν μέχρι 30 Ιουνίου, ώστε να μπορέσουν να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα εκθέματα Φιλοτελικής Φιλολογίας.

Συμμετέχουσες χώρες: Στην έκθεση θα λάβουν μέρος εκθέτες από 20 από τις 21 προσκεκλημένες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, καθώς και εκθέτες από Αυστρία,  Καναδά, Χιλή, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Πακιστάν, Κίνα, Πολωνία, Κορέα, Ρωσία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες. Η αναμενόμενη συμμετοχή είναι πλέον 36 χώρες.

Classe des Champions: Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εννέα κορυφαία εκθέματα που συμμετέχουν στην Classe des Champions, εκθέματα δηλαδή που σε προηγούμενες παγκόσμιες ή πανευρωπαϊκές εκθέσεις έχουν βραβευθεί με την ύψιστη διάκριση, Μεγάλο Χρυσό μετάλλιο. Τα εκθέματα αυτά προέρχονται από Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

[το κείμενο σε pdf]


 Ενημερωτικό Δελτίο αρ. 4
30 Ιανουαρίου 2015

notos_2015Το σήμα της NOTOS 2015: Το σήμα της έκθεσης αποκαλύφθηκε και παρουσιάστηκε επίσημα στις 29 Ιανουαρίου στο εντευκτήριο της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας. Η κόκκινη βελόνα της πυξίδας γυρισμένη προς τον Νότο, ερμηνεύει χωρίς δυσκολία την ελληνική λέξη στις γλώσσες του κόσμου. Τα φυσικά  χρώματα του φάσματος γύρω από το σημείο περιστροφής, τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αποτυπώνουν το λαμπερό φως του ήλιου και της θάλασσας του Νότου. Αποτελεί δημιούργημα της ζωγράφου-χαράκτριας Μυρσίνης Βαρδοπούλου, σχεδιάστριας ελληνικών γραμματοσήμων για περισσότερα από είκοσι χρόνια, επίτιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ακαδημίας (AEP).

logo_AIJP_Patronat2015Η AIJP χορηγεί την αιγίδα της στη NOTOS 2015: Η Διεθνής Ένωση Φιλοτελικών Δημοσιογράφων (Association Internationale des Journalistes Philatéliques, AIJP) χορήγησε την αιγίδα της στη NOTOS 2015. Η αποφασιστικότητα της ΟΕ να συγκεντρώσει πολλά και σημαντικά εκθέματα Φιλοτελικής Φιλολογίας από όλον τον κόσμο, το γεγονός ότι χρειάζεται να κατατεθεί ένα μόνο αντίτυπο, καθώς και τα πολύ λογικά δικαιώματα συμμετοχής αποτέλεσαν προφανώς βασικά κριτήρια για τη χορήγηση της αιγίδας.

logo_AIEPΗ Γενική Συνέλευση της AIEP 2015 στην Αθήνα:  Η Διεθνής Ένωση Φιλοτελικών Πραγματογνωμόνων (Association Internationale des Experts en Philatélie, AIEP) έκανε δεκτή την πρόσκληση της ΟΕ της NOTOS 2105 και συμφώνησε να πραγματοποιήσει τη Γενική Συνέλευση του 2015 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Πρώτα η FEPA, κατόπιν η AIEP, δύο κορυφαίοι φιλοτελικοί οργανισμοί αποφάσισαν να καλέσουν τις ετήσιες συνελεύσεις τους τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα.

Το επίσημο ξενοδοχείο της έκθεσης: Το Amalia Hotel Athens επιλέχθηκε ως το επίσημο ξενοδοχείο της έκθεσης, όπου θα καταλύσουν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, οι Εθνικοί Αντιπρόσωποι και άλλοι προσκεκλημένοι. Το ίδιο ξενοδοχείο θα φιλοξενήσει και το Συνέδριο της FEPA του 2015 καθώς και τη Γενική Συνέλευση της AIEP του 2015, που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της NOTOS 2015. Κρατήσεις στις χαμηλότερες τιμές για την έκθεση γίνονται στην ιστοσελίδα https://amaliahotelathens.reserve-online.net/ (ειδικός κωδικός: NOTOS).

Αιτήσεις συμμετοχής: Αν και βρισκόμαστε δύο μήνες μακριά από την προθεσμία της 31 Μαρτίου, υπάρχει ήδη αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής, που δεν περιορίζεται στις προσκεκλημένες χώρες. Μέχρι τώρα, εκτός χωρών Νότου έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν εκθέτες από Αυστρία, Γερμανία, Καναδά και Ολλανδία. Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στη σελίδα https://hps.gr/notos2015/el/entry-form/.

[το κείμενο σε pdf]


 Ενημερωτικό Δελτίο αρ. 3
11 Δεκεμβρίου 2014

Αίτηση συμμετοχής: Η αίτηση συμμετοχής είναι πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά. Όσοι επιθυμούν να εκθέσουν πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα hps.gr/notos2015/el/entry-form/ και να υποβάλουν εκεί την αίτησή τους απ’ευθείας στην Οργανωτική Επιτροπή. Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή της αίτησης, αντίγραφό της αποστέλλεται στον αιτούντα εκθέτη και στον αντίστοιχο Εθνικό Αντιπρόσωπο (όπου και εφόσον προβλέπεται).

Δικαίωμα συμμετοχής:
Εκθέτες των 21 προσκεκλημένων χωρών του Νότου με οποιοδήποτε έκθεμα.
Εκθέτες εκτός χωρών Νότου με εκθέματα σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Νότο.
Εκθέτες Φιλοτελικής Φιλολογίας από όλο τον κόσμο χωρίς κανέναν περιορισμό περιεχομένου.

Αναμενόμενη συμμετοχή: Δέκα οκτώ από τις είκοσι μία προσκεκλημένες χώρες έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση για να συμμετάσχουν στη NOTOS 2015 και έχουν ήδη διορίσει Εθνικό Αντιπρόσωπο. Ελπίζεται ότι και οι υπόλοιπες τρεις θα ακολουθήσουν σύντομα. Στο μεταξύ, από τα μηνύματα που καταφθάνουν, φαίνεται ότι η έκθεση είναι ιδιαίτερα ελκυστική και σε πολλούς συλλέκτες εκτός χωρών Νότου.

Πρελούδιο της διεθνούς έκθεσης: Από 4 έως 10 Νοεμβρίου, στον ίδιο χώρο, θα προηγηθεί μια άλλη έκθεση, μη συναγωνιστική, η “NOTOS 2015 Συλλεκτική”, η οποία, εκτός των φιλοτελικών εκθεμάτων, θα περιλαμβάνει και ποικιλία άλλων συλλεκτικών αντικειμένων και τεκμηρίων. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα hps.gr/notos2015/el/, όπου εκτός από τις σχετικές πληροφορίες έχουν ήδη αναρτηθεί ο Οδηγός Συμμετοχής και η Αίτηση Συμμετοχής.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: Τα βασικά σημεία του καθημερινού προγράμματος της έκθεσης έχουν αναρτηθεί στο hps.gr/notos2015/el/events-schedule/. Το πρόγραμμα ενημερώνεται διαρκώς με νέες λεπτομέρειες μόλις αυτές επιβεβαιώνονται. Οι αναγνώστες θα παρατηρήσουν ότι το μάλλον εχθρικό “Critique” μετονομάστηκε σε “Happy hour στα πλαίσια”, ελάχιστη συμβολή για ένα ευχάριστο σημείο εκκίνησης αυτής της πολύ σημαντικής εκδήλωσης κάθε έκθεσης.

Είπαν για τη NOTOS 2015:
“…Ένα καινούργιο στυλ, μια έκθεση χωρίς τα περιττά…” (ABPS Exhibitions News)
“…Τα δικαιώματα συμμετοχής ανά πλαίσιο είναι πολύ λογικά…” (AIJP News)
“…Οι εκθέτες στη Φιλολογία είναι ευτυχείς. Στέλνουν ένα μόνο αντίγραφο του εντύπου τους…” (APHV, Ένωση Γερμανών Εμπόρων Γραμματοσήμων)

[το κείμενο σε pdf]


 Ενημερωτικό Δελτίο αρ. 2
7 Οκτωβρίου 2014

Αιγίδα FEPA: Στις 13 Σεπτεμβρίου 2014, κατά τις εργασίες του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (FEPA) που πραγματοποιήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας, οι σύνεδροι χορήγησαν ομόφωνα την αιγίδα της FEPA στη NOTOS 2015. Η αιγίδα αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης μιας έκθεσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Διορισμός Παρατηρητή: Παρατηρητής (Consultant) εκ μέρους της FEPA διορίστηκε ο Αυστριακός Alfred Kunz, μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Συνέδριο FEPA 2015: Στο Λουγκάνο εγκρίθηκε, επίσης ομόφωνα, και το αίτημα της ελληνικής πλευράς για τη διεξαγωγή του επόμενου Συνεδρίου της FEPA στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της NOTOS 2015. Το Συνέδριο της FEPA συνέρχεται μία φορά τον χρόνο, αποτελεί το σημείο συνάντησης των 43 ομοσπονδιών-μελών της και συνήθως πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής φιλοτελικής εκδήλωσης. Ήδη προδιαγράφεται λοιπόν πως η μεγάλη γιορτή NOTOS 2015 γίνεται ακόμη μεγαλύτερη!

Ο Ειδικός Κανονισμός (IREX): Αμέσως μετά την εξασφάλιση της αιγίδας FEPA, η ΟΕ οριστικοποίησε τον Ειδικό Κανονισμό της NOTOS 2015. Ο Κανονισμός αφού εγκρίθηκε από τον Παρατηρητή, αναρτήθηκε στον ιστότοτοπο της Έκθεσης και προωθήθηκε στις Φιλοτελικές Ομοσπονδίες του Ευρωπαϊκού Νότου, μαζί με την πρόσκληση για τον διορισμό Εθνικών Αντιπροσώπων.
Βασικά σημεία IREX:
Συμμετοχή όλων των τάξεων
Προθεσμία υποβολής αίτησης: 31 Μαρτίου 2015
20 ευρώ ανά πλαίσιο ή έκθεμα Φιλοτελικής Φιλολογίας
Κριτές πιστοποιημένοι από FIP ή FEPA
Διπλώματα μόνο, όχι μετάλλια για τους εκθέτες
Κατάθεση ενός μόνο αντιτύπου στη Φιλοτελική Φιλολογία

Κριτική Επιτροπή: Η ΟΕ διόρισε Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής τον Αντώνη Βιρβίλη RDP. Η σύνθεση της Επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου 2015, αμέσως μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών.

[το κείμενο σε pdf]


Ενημερωτικό Δελτίο αρ. 1
25 Αυγούστου 2014

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη Διεθνή Φιλοτελική Έκθεση NOTOS 2015, προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2015. Η ελληνική λέξη “Νότος” συμβολίζει τη συνάθροιση των φιλοτελιστών του Ευρωπαϊκού Νότου και των εξαιρετικών φιλοτελικών εκθεμάτων τους.

Θα προσκληθούν είκοσι μία χώρες: Αίγυπτος, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Μονακό, ΠΓΔΜ, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και, ασφαλώς, Ελλάδα. Εκθέματα από άλλες χώρες σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Νότο είναι επίσης ευπρόσδεκτα.

Η έκθεση NOTOS 2015 θα φιλοξενηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, μόλις 15 λεπτά με το μετρό από την Πλατεία Συντάγματος. Στην ευρύχωρη αίθουσα θα τοποθετηθούν 800 εκθεσιακά πλαίσια των 16 φύλλων και μια πλούσια συλλογή εκθεμάτων Φιλοτελικής Φιλολογίας. Θα εκπροσωπηθούν όλες οι τάξεις συναγωνισμού συν η “Classe des Champions” για τα διακεκριμένα εκθέματα. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από κριτές FIP και FEPA.

Η φιλοσοφία της NOTOS 2015 είναι απλή: Εφόσον υπάρχουν εκθέτες και εκθέματα, ομάδα ικανών εθελοντών έτοιμη να προετοιμάσει και να διαχειριστεί την εκδήλωση, καθώς και κατάλληλη αίθουσα, η πραγματοποίηση μιας εξαιρετικής φιλοτελικής έκθεσης είναι απολύτως εφικτή.

Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες!

[το κείμενο σε pdf]