Έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε σε ρεπορτάζ ότι, «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες», ετοιμάζεται πυρετωδώς το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ, υπάρχουν νέες τρύπες δεκάδων εκατομμυρίων, συσσωρευμένα ελλείμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων, αποζημιώσεις για την καθολική υπηρεσία που έχουν ή δεν έχουν δοθεί στα ΕΛΤΑ από τις κυβερνήσεις, επίσης της τάξεως των εκατοντάδων εκατομμυρίων και ο …πεντοζάλης των ποσών αυτών δεν έχει τέλος. Κάθε παρόμοιο ρεπορτάζ προέρχεται από έγκριτο ασφαλώς δημοσιογράφο, αναπαράγεται αυτολεξεί από έγκριτες ασφαλώς εφημερίδες και έγκριτους ιστότοπους, επομένως σε ελάχιστο χρόνο μεταμορφώνεται σε μία εγκυρότατη είδηση. Τρομάρα μας…

Η στήλη ελάχιστες φορές έχει αναφερθεί στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και μόνο στα περί εκδόσεων γραμματοσήμων. Ουδέποτε ασχολήθηκε με τα οικονομικά του Οργανισμού, αυτά είναι θέματα πολιτικής, που δεν την αφορούν. Επειδή όμως ως Εταιρεία, ως περιοδικό και ως συλλέκτες, έχουμε μια εξ αίματος συγγένεια με την ταχυδρομική υπηρεσία, αυτά τα προκατασκευασμένα και κάθε τόσο επαναλαμβανόμενα «ρεπορτάζ ψυγείου» μας ενοχλούν.

Για διακόσια περίπου χρόνια, κυβερνώντες και παρατρεχάμενοι έχουν κατασπαταλήσει τον πλούτο αυτού του τόπου. Ας αντιμετωπίσει επί τέλους το Κράτος τον συνομήλικό του Οργανισμό του Ταχυδρομείου με αξιοπρέπεια κι ας δώσει οριστικό τέλος στην παρατεταμένη και μεθοδευμένη απαξίωσή του.