Γίνε Δωρητής και υποστήριξε το έργο της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.).

Η δωρεά σας στην Ε.Φ.Ε. συμβάλλει στην προσπάθεια μας να συνεχίσουμε να προωθούμε την προβολή και διάδοση του φιλοτελισμού μέσω της έρευνας και της μελέτης του ελληνικού γραμματοσήμου.

Η Ε.Φ.Ε. ιδρύθηκε το 1925 και είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο φιλοτελικό σωματείο της χώρας. Με πολυσχιδή δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει αναγνωριστεί ως πολιτιστικό σωματείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εκδίδει το περιοδικό “Φιλοτέλεια” που ο αείμνηστος Στέφανος Μακρυμίχαλος (1902-1983) εξέδωσε το 1924 και στη συνέχεια εκχώρησε το 1926 στην Ε.Φ.Ε. Είναι το μακροβιότερο περιοδικό της χώρας και ένα εκδοτικό επίτευγμα που ανέθρεψε πολλές γενεές Ελλήνων και ξένων φιλοτελιστών. Διέδωσε διεθνώς τον ελληνικό φιλοτελισμό με σημαντικές μελέτες και άρθρα, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα καλύτερα ειδικευμένα φιλοτελικά περιοδικά στον κόσμο. Το εκδοτικό έργο της Ε.Φ.Ε. συμβάλλει σημαντικά στη φιλοτελική γνώση και  έχει βραβευθεί μέχρι σήμερα με περισσότερα από 100 μετάλλια και διπλώματα σε διεθνείς εκθέσεις.

Η σοβαρή εκδοτική της προσπάθεια, η συγκρότηση του Ομίλου Μελετών και των Ομάδων Εργασίας και η εν γένει δραστηριότητα της που περιλαμβάνει διεθνή συμπόσια, διαλέξεις, ομιλίες, τηλεδιασκέψεις και φιλοτελικά μαθήματα έχουν ουσιαστικά μετατρέψει την Ε.Φ.Ε. σε ένα ερευνητικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό φιλοτελικό κέντρο.

Διαθέτει την πλουσιότερη φιλοτελική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα την οποία και φροντίζει να εμπλουτίζει συνεχώς με νέα αποκτήματα. Βρίσκεται στη διάθεση των μελών της ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την πρόσβαση σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μελέτη και την έρευνα του ελληνικού γραμματοσήμου και όχι μόνο.

Ενθαρρύνει τα μέλη της να συμμετέχουν ως εκθέτες ή κριτές σε φιλοτελικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποσπώντας με τον τρόπο αυτό υψηλότατες τιμητικές φιλοτελικές διακρίσεις που προάγουν τη φιλοτελική αριστεία και ενισχύουν σημαντικά την προβολή του ελληνικού γραμματοσήμου διεθνώς.

Με τη δωρεά σας φροντίζετε να συνεχίσουμε το έργο μας που συμπληρώνει 100 χρόνια από την έκδοση του περιοδικού “Φιλοτέλεια” (2024) και 100 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Φ.Ε. (2025). Δύο φιλοτελικά ορόσημα στα οποία επιθυμούμε με εκδηλώσεις, πολιτιστικές δράσεις και ενέργειες να τιμήσουμε την Ιστορία, τους ιδρυτές και τα μέλη μας.

Αγαπητό μέλος, αγαπητέ φίλε της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας και σας ευχαριστούμε που με τη δωρεά σας στηρίζετε και τιμάτε το έργο μας.

Πραγματοποιήστε τη δωρεά που επιθυμείτε μέσω Paypal πατώντας στο ακόλουθο κουμπί:

Ζητήστε μας στο hps@hps.gr να σας στείλουμε ένα δωρεάν τεύχος γνωριμίας του περιοδικού “Φιλοτέλεια” σε ηλεκτρονική μορφή (pdf).