Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στα μέλη και τους φίλους της Φιλοτέλειας, ότι από το 2023 το περιοδικό θα προσφέρεται εναλλακτικά σε ηλεκτρονική μορφή, δηλαδή σε αρχείο τύπου pdf. Κάθε νέο τεύχος θα αποστέλλεται αυτομάτως στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικαιούχου της ηλεκτρονικής συνδρομής, έγκαιρα, χωρίς τις καθυστερήσεις του τυπογραφείου και του ταχυδρομείου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η προετοιμασία του.

Το τεύχος σε μορφή pdf είναι εξ ολοκλήρου έγχρωμο, περιέχει εικόνες υψηλής ανάλυσης στην πλειονότητά τους και έχει το εξαιρετικό πλεονέκτημα του εύκολου εντοπισμού ενός λήμματος. Οι συνδρομητές της ηλεκτρονικής μορφής του περιοδικού θα παίρνουν δώρο στο τέλος του έτους τον ετήσιο τόμο της Φιλοτέλειας σε ενιαίο αρχείο pdf, για ακόμη ταχύτερο εντοπισμό των λημμάτων, αλλά και ευχερέστερης αρχειοθέτησης του περιοδικού. Ακόμη μία μεγάλη ευκολία της ηλεκτρονικής συνδρομής είναι ότι δεν απαιτείται καθόλου χώρος αποθήκευσης στις ήδη υπερφορτωμένες βιβλιοθήκες μας.

Με την ευκαιρία, οφείλουμε να καθησυχάσουμε τους λάτρεις της παράδοσης, που απολαμβάνουν την ανάγνωση από έντυπα και όχι ηλεκτρονικά μέσα, ότι ουδεμία απολύτως σκέψη υπάρχει για την κατάργηση της παραγωγής της Φιλοτέλειας στην έντυπη μορφή της.

Διαβαίνοντας το κατώφλι από το ενενηκοστό ένατο έτος του περιοδικού προς το τελευταίο της πρώτης εκατονταετίας του, η Συντακτική Επιτροπή στέλνει τις πιο θερμές ευχές της για το 2023.