Για την τεχνολογία ο λόγος και τα απίθανα άλματά της που δεν τα χωράει ο νους. Για αυτήν την τεχνολογία, που πριν λίγα χρόνια ήταν μόλις του προσωπικού υπολογιστή, σιγά-σιγά του ίντερνετ και, πριν προλάβουμε να πάρουμε ανάσα, του κινητού τηλεφώνου, του wi-fi, του iphone, του ipad, του sms, του mms, του e-book, του facebook, του twitter και, ποιος ξέρει, τίνος ακόμα.

Σε ό,τι μας αφορά σαν Εταιρεία, η χρησιμότητα της τεχνολογίας μας απασχόλησε από πολύ νωρίς, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν συζητιόταν σοβαρά το πρόγραμμα “Ουτοπία”, που στόχευε σε μια μεγάλη βάση δεδομένων με άρθρα ελληνικού φιλοτελικού ενδιαφέροντος. Από τότε, σε πολλές περιπτώσεις, τη χρησιμότητα αυτή την κάναμε πράξη, όπως λ.χ. με την παρουσία μας στο διαδίκτυο, την ψηφιακή έκδοση της Φιλοτέλειας κτλ.

Σήμερα, μερικές δεκάδες εκατομμύρια πολίτες του κόσμου απολαμβάνουν το θαυμαστό κόσμο των ιστότοπων “κοινωνικής δικτύωσης”. Σκεφθήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο για την ΕΦΕ να δοκιμάσει της συμμετοχή της σε έναν από αυτούς, το Twitter, με σκοπό την προβολή της Εταιρείας, κυρίως ανάμεσα στους φιλοτελιστές του εξωτερικού. Στο εξάμηνο που πέρασε, η ΕΦΕ έχει ήδη μεταδώσει μέσω Τwitter περισσότερες από εκατό ειδήσεις και η ανταπόκριση κρίνεται αρκετά ικανοποιητική.

Το εξαιρετικό χαρακτηριστικό μιας είδησης στο Twitter είναι το περιορισμένο μέγεθός της: δύο μόλις γραμμές ή 140 χαρακτήρες, όσο δηλαδή χρειάζεται το μάτι να τη ρουφήξει σε κλάσμα δευτερολέπτου. Δεν παύει όμως να είναι σταγόνα στον ωκεανό. Σε έναν αληθινό ωκεανό ειδήσεων, όπου κάθε λεπτό της ώρας πέφτουν μερικές δεκάδες χιλιάδες σταγόνες. Για να έχουν απήχηση οι δικές μας ειδήσεις, πρέπει να δυναμώσουμε, δηλαδή να αποκτήσουμε “Followers” και, προφανώς, όσο περισσότερους, τόσο καλύτερα.