Τρία χρόνια μετά την Πάτρα και τέσσερα από εκείνες τις αξέχαστες ημέρες του Λαυρίου, τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχουμε τη χαρά να ξαναζήσουμε τη μεγάλη φιλοτελική γιορτή μιας εθνικής έκθεσης.

Η απότομη προσγείωση στη νέα οικονομική πραγματικότητα απαιτούσε μια διοργάνωση με πολύ μειωμένο προϋπολογισμό, περιορισμένο στα απολύτως απαραίτητα: Τους εκθέτες, τα εκθέματα, την εθελοντική προσφορά των διοργανωτών και, το κυριότερο, έναν κατάλληλο εκθεσιακό χώρο που θα προσφερόταν δωρεάν.

Η θετική απάντηση για τον χώρο βρέθηκε στο φιλόξενο “Σπίτι της Κύπρου”. Πριν προλάβουν να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, ήρθαν τα γεγονότα της Μεγαλονήσου του φετινού Μαρτίου. Η αυτονόητη ελληνοκυπριακή αλληλεγγύη, η καταγωγή του χώρου της έκθεσης, η καλή συνεργασία με την Κυπριακή Φιλοτελική Εταιρία, ίσως όλα μαζί, κυρίως συμβολικά, οδήγησαν σχεδόν αβίαστα στο όνομά της: “Ελλάδα-Κύπρος 2013”.

Αναμφίβολα, η έκθεση θα δώσει τον τόνο της νέας εποχής. Φιλοδοξεί, μάλιστα, να στείλει αυτόν τον τόνο πέρα από τα στενά εθνικά όρια, να τον ταξιδέψει πολύ μακριά. Όμως αυτά είναι οργανωτικά, λίγους ενδιαφέρουν. Στα καθαρά φιλοτελικά, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Η πανδαισία των εκθεμάτων μας περιμένει. Θα είμαστε όλοι εκεί!