Η έκθεση “Ελλάδα-Κύπρος 2013” αποτέλεσε μια θαυμάσια ευκαιρία για να δοκιμαστούν οι δυνάμεις και η ικανότητά μας εν όψει της από καιρό σχεδιαζόμενης διεθνούς έκθεσης σε μεγαλύτερη κλίμακα. Το γενικό συμπέρασμα της δοκιμής ήταν θετικό, αφού οι απαιτούμενοι πόροι κρίθηκαν επαρκείς, επομένως η διοργάνωση μιας διεθνούς έκθεσης φαίνεται απόλυτα εφικτή.

Υπάρχει όμως ένα αγκάθι. Δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, ο οποίος θα συνδυάζει βασικές προϋποθέσεις, όπως λ.χ. με συμβολικό ή καθόλου κόστος ενοικίασης, μεγέθους περί τα 1200 τ.μ., χώρος αξιοπρεπής, καθαρός και με καλό φωτισμό. Ο Γ. Σπάρης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της “Ελλάδα-Κύπρος 2013”, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης, σημείωσε με έμφαση και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, μόλις μας δοθεί ο κατάλληλος χώρος, θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Ας κρατήσουμε τα λόγια αυτά και ας αναρωτηθούμε μήπως μπορούμε να εντοπίσουμε και να υποδείξουμε κάποιον τέτοιο χώρο. Στην αναζήτησή μας ας λάβουμε υπόψη ότι το κέντρο της Αθήνας είναι μεν επιθυμητό, όχι όμως απαραίτητο, και ότι συζητούνται ακόμη και λύσεις εκτός λεκανοπεδίου. Η αντιπαροχή θα είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη: Μία διεθνής εκδήλωση ενός χορταστικού τετραήμερου, με αναμενόμενη συμμετοχή 15-20 χωρών, με 150 διαφορετικά εκθέματα που θα αναρτηθούν σε 700 περίπου πλαίσια, ένα φιλοτελικό πανόραμα 11.000 και πλέον εκθεσιακών φύλλων. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια πρόταση;