Η συλλογή μεγάλων κεφαλών Ερμή του Nίκου Ασημακόπουλου βραβεύθηκε με τα πρώτα της Μεγάλα Χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιες εκθέσεις το 1998, ως έκθεμα σφαλμάτων πλάκας, και το 2001 ως πλήρες έκθεμα της πρώτης ελληνικής έκδοσης. Το 2004 προήχθη στην Championship Class, όπου ευτύχησε να ψηφισθεί τρεις φορές υποψήφια για το Grand Prix d’Honneur (2006, 2007 και 2009). Δέκα χρόνια αργότερα, όπως άλλωστε προβλέπουν οι κανονισμοί της Διεθνούς Φιλοτελικής Ομοσπονδίας, η συλλογή αποσύρθηκε από την τάξη των κορυφαίων εκθεμάτων και ο ευτυχής κάτοχός της πήρε τη δύσκολη απόφαση να την αποχωριστεί.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η εκποίηση μιας τόσο σημαντικής συλλογής μπορεί να εκληφθεί ως μέγιστη απώλεια. Δεν την αποχωρίζεται μόνο ο κάτοχός της, την αποχωριζόμαστε όλοι μας. Ήταν άλλωστε η συλλογή που, με τη μακρόχρονη συμμετοχή της στην ανώτατη τάξη της FIP, έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του ελληνικού γραμματοσήμου στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Από την άλλη όμως, με την ευκαιρία της δημοπράτησής της, ξαναζωντάνεψε το διεθνές ενδιαφέρον για τη μεγάλη κεφαλή και τα αναρίθμητα μοναδικά αντικείμενα που διατέθηκαν βρίσκονται ήδη στα χέρια των νέων υπερήφανων κατόχων τους, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως και παρά το δυσμενές εν γένει κλίμα, είναι πάρα πολλοί, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών.

Όσο για την Championship Class, έχουν ήδη προαχθεί εκεί τα εκθέματα Ανδρεάδη (από το 2010) και Bauer (από το 2011), επομένως η παρουσία της μεγάλης κεφαλής στην τάξη των πρωταθλητών για αρκετά ακόμη χρόνια προβλέπεται αδιάκοπη.