Σε μιας ιστορικής σημασίας απόφασή της, η Ευρωπαϊκή Φιλοτελική Ομοσπονδία (FEPA) αποφάσισε να μειώσει κατά 50% το κόστος αντιπαροχής της αιγίδας της, εφόσον τα δικαιώματα συμμετοχής δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ ανά πλαίσιο. Η σχετική εισήγηση του Προεδρείου έγινε ομόφωνα αποδεκτή στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, τελευταία ημέρα της Διεθνούς Φιλοτελικής Έκθεσης NOTOS 2015. Η απόφαση αυτή συνοψίζει την ουσιαστική συμβολή της NOTOS 2015 στη μελλοντική ευρωπαϊκή εκθεσιακή ατζέντα. Πρόκειται για την πλέον επίσημη και χειροπιαστή αναγνώριση των οραμάτων, των προτεραιοτήτων, των καινοτομιών και των στόχων που είχε θέσει η Οργανωτική Επιτροπή από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το εγχείρημα.

Η αρχική δυσπιστία της φιλοτελικής κοινότητας απέναντι στη NOTOS 2015, απολύτως δικαιολογημένη δεδομένου και του διεθνούς πολιτικού περίγυρου, μετατράπηκε σιγά-σιγά σε στάση αναμονής, εξελίχθηκε σε επιφυλακτική υποστήριξη, για να καταλήξει κατά τις ημέρες της έκθεσης σε ενθουσιώδη σχόλια και ποταμό συγχαρητηρίων. Όλα αυτά θα μείνουν πίσω στο παρελθόν, ωραίες αναμνήσεις χωρίς αμφιβολία μιας ακόμη διεθνούς έκθεσης, ενός μεγάλου ραντεβού πολλών και καλών φίλων από όλες τις γωνιές της Ευρώπης.

Η πρόσφατη απόφαση όμως της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας θα μείνει στην ιστορία. Θα στηρίζει στην πράξη έναν από τους στόχους της NOTOS 2015 ότι “μια τέτοιου τύπου έκθεση πρέπει να μπορεί να επαναλαμβάνεται”. Θα θυμίζει, επίσης, ότι υπάρχει και μια Ελλάδα διαφορετική, που δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το κατά γενική ομολογία άθλιο κοινότοπο προφίλ που άδικα καλλιεργήθηκε στη διεθνή πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια.