Στο πολυαναμενόμενο μεγάλο φιλοτελικό ραντεβού της δεκαετίας των ΗΠΑ, η συμμετοχή πέντε κορυφαίων εκθεμάτων της μεγάλης κεφαλής και το πληρέστερο της μικρής κεφαλής, όλα μελών μας, ήταν μια ευτυχής σύμπτωση που δεν έχει ξανασυμβεί σε έκθεση FIP.

Τρία από τα εκθέματα αυτά συμμετείχαν μαζί με άλλα δεκαπέντε στη Διακεκριμένη Τάξη (Championship Class). Ούτε αυτό έχει ξανασυμβεί ποτέ! Αξιοσημείωτη ασφαλώς τόσο η διπλή συμμετοχή του W. Bauer, με ένα έκθεμα Παραδοσιακού Φιλοτελισμού και ένα Ταχυδρομικής Ιστορίας, όσο και η επιλογή του εκθέματος του Σ. Ανδρεάδη ανάμεσα στα τέσσερα υποψήφια για το Grand Prix d’Honneur, την ύψιστη διάκριση της έκθεσης.

Τα άλλα τρία, της M. Chauvet, του Α. Καραγιαννίδη και του L. Fanchini, πήραν μέρος στις κλασικές τάξεις συναγωνισμού, εντυπωσίασαν με την αρτιότητά τους την κριτική επιτροπή και βαθμολογήθηκαν με 96, 95 και 93 βαθμούς αντιστοίχως. Τα εκθέματα αυτά είχαν εκτεθεί προ εξαμήνου στη NOTOS 2015 και είχαν αποσπάσει και τότε τον γενικό θαυμασμό των κριτών. Στα δύο πρώτα, μάλιστα, είχαν απονεμηθεί τα δύο από τα τρία Grand Prix της έκθεσης.

Έξι εξαιρετικά εκθέματα, έξι θαυμάσιοι πρεσβευτές της ελληνικής κλασικής περιόδου, στη μεγαλύτερη ίσως έκθεση της δεκαετίας. Σε μια θάλασσα 4.100 πλαισίων, με εκθέματα κατά τεκμήριο πολύ υψηλού επιπέδου, δεν πρέπει να αγνοηθούν και οι αξιοπρεπέστατες συμμετοχές των μελών μας Θ. Αρβανίτη, Γ. Σωτηρόπουλου και Α. Γαληνού, το ενός πλαισίου έκθεμα του οποίου απέσπασε 93 βαθμούς και κατατάχθηκε στα πέντε κορυφαία της κατηγορίας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!