Δύο φιλοτελικά σωματεία της Αθήνας, οι μεν Μάξιμοι από το 1980, οι δε Θεματικοί από το 1989, δεν έπαψαν από την ημέρα της ίδρυσής τους να πασχίζουν για την ανάπτυξη και τη διάδοση του φιλοτελισμού, με τις εκδόσεις τους, τις παρουσιάσεις τους στο κοινό, τη συμμετοχή τους στις εκθέσεις, με κάθε δηλαδή πρόσφορο μέσο και τρόπο. Σήμερα, οι Μάξιμοι δικαίως αισθάνονται υπερήφανοι για τις 1100 και πλέον κάρτες που έχουν παράγει, οι δε Θεματικοί για το τριμηνιαίο περιοδικό που εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια εκδίδουν με απόλυτη συνέπεια.

Καρπός των εξαιρετικών μεταξύ των δύο σωματείων σχέσεων και της γενικότερης ανάγκης για συνεργασίες ήταν η έκθεση Μάξι-Θέμα 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα ωραίο κέντρο πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα στο Άλσος, με σχετικά εύκολη πρόσβαση για τους επισκέπτες. Η έκθεση περιλάμβανε περί τα εκατό πλαίσια, με εκθέματα αποκλειστικά Θεματικού Φιλοτελισμού και Μαξιμαφιλίας.

Θα τη θυμόμαστε σαν μια ακόμη πρωτοβουλία με σκοπό τη γνωριμία του φιλοτελισμού με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες ενός μεγάλου δήμου, μια θαυμάσια ευκαιρία για συγκέντρωση φίλων φιλοτελιστών, την ενεργοποίηση των παλαιότερων να περιποιηθουν τα εκθέματά τους και των νεότερων να σκαρφιστούν καινούργια, την επαναδραστηριοποίηση των επαφών μας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και άλλα πολλά και ευχάριστα, διότι, στο κάτω-κάτω, μια φιλοτελική έκθεση καλής διάθεσης και υγιών προθέσεων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να παράγει.