Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα σημάδεψαν τις τελευταίες ημέρες τα φιλοτελικά μας ημερολόγια: η έκθεση στην πόλη της Ρόδου και το συνέδριο στη Σάνη της Χαλκιδικής.

Στη Ρόδο, πρωταγωνιστές ήταν οι καλοί φίλοι της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου. Μια μικρή και σχετικά άπειρη ομάδα, με πολλή όμως όρεξη, κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εξασφαλίσει ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να οργανώσει στην εντέλεια μια μεγάλη πανελλήνια έκθεση: χώρο, μεταφορά πλαισίων, εκθέτες, χορηγούς, συνεργασίες για την απαραίτητη τεχνογνωσία, σωστές διασυνδέσεις με τις Αρχές, έγκαιρη συνεννόηση με τα ΕΛΤΑ. Και το πιο σημαντικό: ήταν μια έκθεση φιλόξενη, γεμάτη χαμόγελο και εξαιρετική διάθεση.

Στη Σάνη, οι πρωταγωνιστές ήταν δύο: ο δικός μας Σταύρος Ανδρεάδης και ο Σουηδός Jonas Hällström RDP. Ο Σταύρος φιλοξένησε στο Sani Resort το μεγαλύτερο διεθνές φιλοτελικό συνέδριο της χρονιάς και, το κυριότερο, κατάφερε να πείσει τον Jonas να το μεταφέρει από τη μακρινή Σουηδία στις ομορφιές της Χαλκιδικής. Ο Jonas, ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα και την οργάνωση των τεσσάρων προηγούμενων συνεδρίων, συγκέντρωσε στη Σάνη εβδομήντα περίπου κορυφαίους φιλοτελιστές από Ευρώπη και ΗΠΑ σε ένα τριήμερο συνέδριο με δεκαπέντε εισηγητές, κι ας είχε γίνει το τελευταίο μόλις έναν χρόνο πριν. Η οργάνωση, ο λουλουδιασμένος Απρίλης, η διαμονή, το φαγητό, ο ήλιος και η θάλασσα, η περιποίηση, ήταν όλα μαγευτικά. Οι σύνεδροι ανεχώρησαν γοητευμένοι.

Η φιλοτελική Ελλάδα δείχνει ζωντανή. Πολύ ζωντανή. Η Notos 2021 μόλις εξασφάλισε την έγκριση της Ε.Φ.Ε. και της Ε.Φ.Ο. Περισσότερα όμως στο …επόμενο. Προς το παρόν, ραντεβού στις 23 Μαΐου, στο εντευκτήριο, για τα καλωσορίσματα.