Τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής, οι συνεργάτες μας, τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας, οι αναγνώστες μας και όλοι όσοι στηρίζουν τη Φιλοτέλεια έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για το περιοδικό μας, του οποίου το τεύχος αυτό σηματοδοτεί τα 95α του γενέθλια. Είμαστε επίσης υπερήφανοι αφού το Μεγάλο Χρυσό μετάλλιο, το οποίο απέσπασε στην πρόσφατη διεθνή έκθεση Φιλοτελικής Φιλολογίας Italia 2018, επιβεβαίωσε την παγιωμένη εδώ και χρόνια κατάταξή του ανάμεσα στα κορυφαία φιλοτελικά περιοδικά του κόσμου.

Η τελευταία βράβευση της Φιλοτέλειας, σε συνδυασμό με τη διαρκή παραγωγή εξαιρετικών μελετών και άρθρων ελληνικού φιλοτελικού ενδιαφέροντος και, το σημαντικότερο, με τη συνεχή προσθήκη νέων ονομάτων στον πίνακα των συγγραφέων των κειμένων αποτελεί ασφαλώς μια ευχάριστη συγχορδία αισιοδοξίας για τα επόμενα χρόνια.

Έχει ακουστεί πολλές φορές ότι ίσως πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα περιοδικά στην Ελλάδα, αν όχι το μακροβιότερο. Ίσως πάλι όχι. Αυτό που ασφαλώς ενδιαφέρει περισσότερο είναι να εμπλουτίζεται η ύλη του με νέα θεματολογία, να προχωρά η έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις και να προσέρχονται χωρίς δισταγμό νέοι συγγραφείς, έτσι ώστε τεύχος με τεύχος να συνεχίζει να αποτυπώνει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο τη δυναμική του φιλοτελισμού στην Ελλάδα.