Ποιος να φανταζόταν ότι το θέμα της προηγούμενης «Άποψης» θα γινόταν σε λίγες μόλις ημέρες μόνιμη καθημερινότητα, για μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, για κάθε βαθμίδας εργαζόμενους, για γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, συγγενείς και φίλους, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλον τον πλανήτη: η τηλεδιάσκεψη!

Με συγκρατημένη διάθεση για χιούμορ, μια και η αναπάντεχη ανατροπή στη ζωή μας είναι άγνωστο πότε και πώς θα καταλήξει, είναι αδύνατο να μη σχολιάσουμε την ταχύτητα με την οποία όλοι μας υιοθετήσαμε εν πολλοίς άγνωστες μέχρι σήμερα τεχνολογίες και ονομασίες όπως weebex, zoom, joinme κτλ., ή τον τρόπο που αντικαταστήσαμε τη βραδινή μας έξοδο στην ταβέρνα, με την ατομική ποικιλία μπροστά στο λάπτοπ ή την ταμπλέτα, την ώρα της τηλεδιάσκεψης με την παρέα μας.

Θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να ξαναγραφτούν οι ίδιες γραμμές της προηγούμενης «Άποψης» για την τεχνολογία, τα εργαλεία, το πολύ χαμηλό κόστος κτλ. Θα ήταν όμως μια άσκοπη και βαρετή επανάληψη. Αν υπάρχει κάτι που ίσως θα είχε σημασία να τονιστεί είναι ότι όλα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν από τα φιλοτελικά σωματεία το ταχύτερο δυνατόν.