Ανάμεσα στα ενημερωτικά e-mail που λάβαμε από τα ΕΛΤΑ κατά το τελευταίο διάστημα, θα σταθούμε σ’ αυτό της 11ης Δεκεμβρίου, το οποίο γνωστοποιούσε τη συνεργασία του Οργανισμού με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με έμφαση στην έκδοση των γραμματοσήμων που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη χρονιά, αναμνηστικά της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης.

Η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη στο βίντεο που συνόδευε το ενημερωτικό ήταν η παρουσίαση των γραμματοσήμων της πρώτης επετειακής σειράς του 2021, δύο σχεδόν μήνες πριν από την ημέρα κυκλοφορίας τους, στις 28 Ιανουαρίου. Πριν το τέλος εκείνης της ημέρας, οι εικόνες των συγκεκριμένων γραμματοσήμων βρίσκονταν σχεδόν παντού. Είχαν ήδη αναπαραχθεί σε πάμπολλους ειδησεογραφικούς ιστότοπους, σε κοινωνικά δίκτυα κτλ.

Φαίνεται ότι η Διεύθυνση Φιλοτελισμού αποφάσισε επί τέλους να αναθεωρήσει παλαιότερες απόψεις της και στο εξής να προαναγγέλει τις επερχόμενες σειρές γραμματοσήμων, με όλες τις λεπτομέρειές τους και, κυρίως, με την εικονογράφησή τους. Εκτός εάν η πρώτη σειρά του 2021, που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολύ πριν την κυκλοφορία της, αποτελεί την εξαίρεση στον μέχρι χθες απαρχαιωμένο κανόνα. Θέλουμε να ελπίζουμε πως όχι.