Πριν προλάβει να φύγει ο Φεβρουάριος, ήρθαν από το Λονδίνο οι ευχάριστες ειδήσεις για ελληνικά εκθέματα. Η Μεγάλη και η Μικρή Κεφαλή του Ερμή των Louis Fanchini και Ανέστη Καραγιαννίδη αντιστοίχως απέσπασαν Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο. Ο κατάλογος Hellas βραβεύθηκε με Χρυσό Μετάλλιο, το πρώτο ελληνικού καταλόγου σε μεγάλη διεθνή έκθεση. Επίσης, το γνωστό έκθεμα Εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας προς και από την Ελλάδα 1827-1875 του Wolfgang Bauer συμμετείχε στο World Stamp Championship.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου, εξαιρετική δραστηριότητα παρουσιάζει η Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία. Το νέο Δ.Σ. δίνει μεγάλη έμφαση στην παρουσία της στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, γενικά στην εξωστρέφειά της. Το γεγονός ότι ο ιστότοπός της εμπλουτίζει συνεχώς την ενότητα «Ψηφιακά Εκθέματα» αναδεικνύει την ουσιαστική χρησιμότητά του στη φιλοτελική κοινότητα. Οι δραστηριότητες όμως της Ομοσπονδίας είναι πολυποίκιλες και πολυδιάστατες. Τον Μάρτιο θα ανακοινωθεί ο νέος αναθεωρημένος Γενικός Κανονισμός Εθνικών Εκθέσεων, ο οποίος στοχεύει στη διευκόλυνση των σωματείων και στην εν γένει εξυπηρέτηση του θεσμού.

Στα καθ’ ημάς, η Φιλοτέλεια μόλις μπήκε στο 99ο έτος, με τη ματιά της στραμμένη στα 100ά της γενέθλια κι ακόμη παραπέρα. Όπως θα διαπιστώσετε από το τεύχος που θα ξεφυλλίσετε σε λίγο, συνεχίζει ακμαία, με νέους συνεργάτες, νέους συγγραφείς και νέα, ενδιαφέρουσα και ποικίλη θεματολογία.