Ήδη από το τελευταίο τεύχος του 2021 η στήλη αναφέρθηκε στην επόμενη μεγάλη γιορτή για την εκατοστή επέτειο της Εταιρείας και του περιοδικού. Στο πρώτο τεύχος του 2022 διαβάσαμε το κάλεσμα του Προέδρου Α. Μανωλούδη κατά τη φετινή Γενική Συνέλευση. Στο δεύτερο τεύχος, το σημερινό, ακολουθεί η Ανοικτή Επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Εορτασμού της Εκατονταετηρίδας και Επίτιμου Προέδρου Α. Βιρβίλη, που θα διαβάσετε αμέσως μετά, σε επόμενες σελίδες.

Υπάρχει μια δικαιολογημένη κινητικότητα προς κάθε κατεύθυνση. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και ο Επίτιμος Πρόεδρος φροντίζουν ώστε οι εκδηλώσεις του 2024-25 να είναι καλοσχεδιασμένες, πρωτότυπες και σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενες. Σε κάθε ευκαιρία, τονίζουν ότι η σημαντική αυτή διπλή γιορτή είναι υπόθεση όλων μας. Όσοι περισσότεροι εμπλακούμε στο νέο εγχείρημα, τόσο περισσότερο μεγεθύνονται οι διαστάσεις του, καθιστώντας το ακόμη πιο αντάξιο για την εκατοστή επέτειο. Η δύναμη της ΕΦΕ εξακολουθεί να είναι τα μέλη και οι φίλοι, η μέχρι σήμερα διαδρομή της και η προσφορά της. Μια δύναμη υπολογίσιμη.

Η αυτονόητη ερώτηση αφορά προφανώς τις απαιτούμενες δαπάνες και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο θα κληθούμε να προσφέρουμε με όποιους τρόπους μπορούμε. Οι προσφορές μας μπορεί να είναι σε χρήμα, σε είδος, σε τεχνογνωσία, σε ώρες δουλειάς, σε υπηρεσίες, ακόμη και σε γνωριμίες και επαφές με σημαίνοντα πρόσωπα ή ό,τι άλλο χρήσιμο για την κάθε περίσταση.

Όλα εξαρτώνται από το πόσο μελετημένα και ενδιαφέροντα πρόκειται να είναι τα σχέδια που θα κατατεθούν. Η επιτυχία οφείλει να είναι εκ των προτέρων εξασφαλισμένη και η εκατοστή επέτειος να αφήσει εποχή.