«Στον φιλοτελισμό αντιμετωπίζουμε συχνά τις εντάσεις παγκοσμίου επιπέδου […] Αυτό που είναι αξιοθαύμαστο είναι ο διάλογος που παρατηρείται ανάμεσα στους φιλοτελιστές. Πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, θυμάμαι Δυτικογερμανούς κριτές να προσφέρουν δώρα στους Ανατολικογερμανούς συναδέλφους τους. Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων, όταν υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τις αραβικές χώρες, παρακολουθούσα πολύ φιλικές συζητήσεις μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων φιλοτελιστών. Αυτό μας διαβεβαιώνει για την ικανότητα της ανθρωπότητας να υπερβαίνει τις πολιτικές ή τις θρησκευτικές εντάσεις».

Τα λόγια ανήκουν στον Bernard Jimenez, σημαίνουσα φιλοτελική προσωπικότητα, Αντιπρόεδρο FIP 2016-2022, Μετάλλιο FEPA 2021. Προέρχονται από συνέντευξή του στη L’Echo de la timbrologie (τεύχος Απριλίου 2023), η οποία αναδημοσιεύθηκε στο blog της εφημερίδας Le Monde.

Συμφωνούμε απολύτως με το γεγονός ότι η φιλοτελική οικογένεια αντιπαρέρχεται τέτοιου τύπου εντάσεις, δεν τις αντιλαμβάνεται, δεν τις υιοθετεί, όσο κι αν αυτές συντηρούνται με επιμονή και, κάποιες φορές, για μεγάλη χρονική διάρκεια.

Προβάλλουμε ταυτόχρονα και το γεγονός ότι μια παγκοσμίου φήμης γαλλική εφημερίδα αναδημοσίευσε από ένα φιλοτελικό περιοδικό αυτούσια τη συνέντευξη μιας προσωπικότητας του χώρου μας. Η Echo βεβαίως δεν είναι τυχαίο έντυπο. Είναι το δεύτερο μακροβιότερο φιλοτελικό περιοδικό στον κόσμο, αφού εκδίδεται συνεχώς από τον Νοέμβριο του 1887!